La Taula de Comerç decideix destinar el pressupost d’aquest any a vals de compra i tiquets d’aparcament

Divendres, 27 de maig de 2022 a les 10:00

La 16ena edició d’aquest òrgan de participació del sector comercial també va servir per presentar dues campanyes de sensibilització social i de sostenibilitat adreçada als comerços

La 16ena edició Taula de Comerç ha decidit dur a terme dues accions de les 16 proposades. En concret, destinar el 50% del pressupost participatiu d’aquest 2022 a la compra de tiquets d’aparcament i l’altre 50% a vals de compra per tots els comerços del municipi. En la reunió, celebrada dimecres 25 de maig a l’Espai Can Rius i encapçalada per la regidora de Comerç, Carme Germà, els 13 establiments que hi van participar van decidir centrar els esforços econòmics d’aquest any en aquestes dues accions de promoció del comerç local.

En aquesta trobada, a banda de votar les accions a realitzar amb els pressupostos participatius, les Regidories d’Igualtat i de Participació Ciutadana van presentar dues campanyes de caire social i mediambiental que es duran a terme conjuntament amb els comerços de Caldes de Montbui.

La primera campanya té com a objectiu sensibilitzar la ciutadania en el respecte i la diversitat de la mà del comerç. Per això, els establiments que s’adhereixin a la iniciativa i es declarin lliures de violències masclistes i LGTBIFòbiques, se’ls lliurarà un distintiu que els identificarà i que serà visible des de l’exterior de l’establiment. El fet de participar a la campanya, per part del comerç, implica comprometre’s a aplicar un protocol d’actuació en cas de viure un cas de violència masclista o LGTBIFòbica a l’establiment. Per part de l’Ajuntament, la regidoria d’Igualtat ofereix una formació per tots els establiments adherits.

La segona campanya té a veure amb el foment de la sostenibilitat i la cura del medi ambient. En aquest cas, es tracta de la campanya “Fora plàstics”, impulsada des de la regidoria de Participació Ciutadana a partir de la proposta feta pel Consell d’Infants de Caldes. La campanya té com a objectiu sensibilitzar els establiments comercials i a la població en general per reduir l’ús dels envasos plàstics alhora d’anar a comprar. La campanya es farà visible a partir de diversos cartells que es penjaran pels comerços del municipi i en un seguit de vídeos que han realitzat els propis estudiants i que es difondran a través de les xarxes socials de l’Ajuntament i de Shop in Caldes.

Darrera actualització: 27.05.2022 | 14:39