La regidoria d’Igualtat elabora un llistat de 40 propostes literàries per a totes les edats “per fer un món més just”

Dilluns, 19 d'abril de 2021 a les 14:30

La regidoria d’Igualtat se suma també a la celebració de Sant Jordi amb una selecció de llibres per a totes les edats “per fer un món més just”

La regidoria d’Igualtat, feminisme I polítiques LGTBI+ ha elaborat una llista amb una quarantena de propostes literàries amb l’objectiu de fomentar la igualtat, també, en el món de la lectura. Per això, ha preparat una selecció de llibres per a tots els públics que, d’una manera o una altra, tracten qüestions d’igualtat, diversitat o de gènere. D’aquesta manera, aquesta regidoria també participa de la Diada de Sant Jordi aportant una guia per aquelles persones que busquin llibres amb aquestes temàtiques de fons.

Dins de la categoria de llibres infantils, la guia proposa dues col·leccions. La primera, “Petita & Gran”, un recull de contes que expliquen la biografia de les dones que van revolucionar el món. La segona, “Vet aquí dues vegades”, una revisió dels contes clàssics en què s’han eliminat els micromasclismes o els continguts discriminatoris. En l’apartat de literatura infantil, també hi ha llibres com “Ara em dic Joana” de Jessica Walton i Dougal McPherson; “Quan les nenes volen alt” de Raquel Díaz rReguera; o bé “El cavaller que no volia lluitar” d’Helen i Thomas Docherty.

En l’apartat de literatura juvenil, el llistat recull propostes com “Som les netes de les bruixes que no vau poder cremar” de Tres Voltes Rebel, “Estima el teu cos” de Jessica Sanders, “Tu sexo es tuyo” de Sylvia de Béjar o “El diari violeta de la Carlota” escrit per Gemma Lienas.

En la categoria de ficció adulta, les propostes són “El club de la bona estrella” d’Amy Tan i “Ves on et porti el cor” de Susanna Tamaro.

Finalment, aquesta selecció literària també proposta un seguit de llibres per aprofundir en aquestes temàtiques. En aquest apartat, destaca “Curs de feminisme per a microones” de Natza Farré, “Ser dona negra a Espanya” de Desirée Bela-Lobedde, “Dones valentes” de Txell Feixas Torras o “Dona i Poder” de Jenn Díaz, entre molts altres.

Darrera actualització: 19.04.2021 | 11:38