La quarta gran festa del LECXIT

Dijous, 26 d'abril de 2018 a les 18:50

El LECXIT celebra els mèrits aconseguits en la seva quarta edició dedicada al foment de la lectura en tant que factor clau de l’èxit escolar

Dijous 26 d’abril a la tarda la Sala de Noble de Can Rius ha acollit la cloenda de la quarta edició del LECXIT (Lectura i Èxit), amb l’assistència de multitud de voluntaris, infants, famílies i membres organitzadors satisfets de l’experiència viscuda i convençuts d’haver aconseguit fer, de nou, grans passes en l’aventura de la motivació escolar.

A l’acte s’han trobat per explicar les vivències d’aquesta edició infants, direccions i AMPAs de les escoles Calderí, Farell, Montbui i Pia i representants de l’Institut Manolo Hugué (un dels principals proveïdors de voluntaris del programa). També han estat presents l’assessor LIC, Josep Vila; l’inspector d’Ensenyament del Servei Territorial Maresme -Vallès Oriental, Joan Bartra i la regidora d’Educació, Roser Guiteras. El LECXIT compta també amb la col·laboració de la Biblioteca de Caldes i de la Fundació Bofill.

Infants participants han fet una breu exhibició de com han aprofitat les hores de lectura llegint poemes de Joana Raspall. I, tot seguit, voluntaris, infants i equips directius de les escoles han traslladat a tota la sala la seva valoració. En aquesta valoració verbs com “agrair”, “implicar” o “millorar” s’han anat repetint com a mostra de la satisfacció expressada de manera unànime. L’apunt a tenir en compte en el futur ha estat la necessitat d’augmentar el nombre de voluntaris, tasca per la qual es treballarà a fons de cara a la cinquena edició.

A més de les valoracions, que han regalat les oïdes de voluntaris i infants, els primers han marxat amb un diploma i els segons amb un poema de regal.

La sessió ha començat amb música, a càrrec de la guitarra Laia Salas, i ha acabat amb música, a càrrec del Grup de Guitarres de l’Escola Municipal de Música Joan Valls, centre que s’ha convertit en un company de viatge habitual en els actes públics del LECXIT calderí.

Si esteu interessats en ser voluntaris del LECXIT, encara us podeu apuntar. Adreceu-vos al Punt de Voluntariat (participacio@caldesdemontbui.cat) - tel. 93 865 56 56 o 93 115 09 47

36 voluntaris han fet possible la 4a edició del LECXIT

L’octubre de 2017  es va formar el grup de voluntariat que han participat a la quarta edició del LECXIT, amb 36 mentors de la lectura: una vintena de l’Institut Manolo Hugué i de l’Escola Pia, més una quinzena de veïns i veïnes, alguns ja coneixedors del projecte. El denominador comú del grup han estat les ganes d’ajudar als alumnes de primària a guanyar confiança en les seves aptituds lectives a través de la millora de la comprensió lectora.

 LECXIT, lectura i èxit
LECXIT és un programa promogut per la Fundació Jaume Bofill i el Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya que té per objectiu incrementar l'èxit educatiu dels infants a través del treball per la millora de la seva comprensió lectora. La clau de LECXIT està en treballar de forma lúdica i amena gràcies al voluntariat i a la implicació de l'entorn dels nens i nenes que participen en el programa.
A Caldes s'ha materialitzat gràcies al treball conjunt d'escoles de primària, AMPAs, Biblioteca de Caldes i Ajuntament, amb la coordinació del Punt de Voluntariat per tal de fer la crida i les inscripcions dels voluntaris.
La tasca principal del voluntari és acompanyar la lectura d’un infant, contribuir a ajudar-lo a gaudir de la lectura i d’alguna manera esdevenir un referent lector. Construir una bona relació basada en la confiança ajudarà a conèixer els interessos de l’infant i poder fer propostes de lectura basades en el què li agrada. Tenir en compte algunes actituds com l’escolta activa, la cooperació, donar suport en les demandes i necessitats de l’infant, fer l’esforç per entendre i contextualitzar algunes reaccions o comportaments, tenir paciència i constància.

Darrera actualització: 26.04.2018 | 18:52