La Policia Local engega una campanya d’informació per l’ús correcte dels sistemes de retenció infantils dels vehicles

Dimarts, 20 de setembre de 2022 a les 10:00

Els agents de la Policia Local duran a terme controls informatius durant el setembre per conscienciar els conductors de fer un ús correcte dels dispositius de retenció infantils als cotxes

Amb el lema “A les distàncies curtes, no hi ha excuses, sempre protegits”, la Policia Local de Caldes posa en marxa una campanya per conscienciar els conductors de la necessitat de fer servir correctament els sistemes de retenció infantil dels vehicles. Per això, durant el mes de setembre, els agents durant a terme diversos controls informatius aleatoris per comprovar que els conductors utilitzen correctament aquests dispositius amb els infants. Els controls s’instal·laran a les zones properes dels centres educatius del municipi.

L’objectiu de la campanya és recordar als conductors que és en els trajectes curts, rutinaris i habituals quan es concentren la majoria de conductes de risc relacionats amb l’ús d’aquests dispositius. I, en especial, en els trajectes d’anada i tornada de l’escola. En cap cas, no hi ha una voluntat recaptatòria per aquells conductors que incompleixin la normativa. La intenció és minimitzar el risc d’accidents en què els infants en puguin sortir lesionats per un ús incorrecte d’aquests elements.

Durant els controls informatius de les properes setmanes, la Policia Local distribuirà entre els conductors un document amb la informació bàsica sobre l’ús correcte d’aquests sistemes de retenció infantil. A grans trets, estableix que els menors d’edat d’estatura igual o inferior a 135 cm, han d’utilitzar un sistema de retenció infantil (SRI) homologat i adaptat a la seva talla i pes, tant als seients del davant com als del darrera. A més, la normativa fixa que els menors d’edat han de viatjar als seients del darrera excepte quan el vehicle no disposi de seients posteriors, quan tots els seients posteriors estiguin ocupats per altres menors de les mateixes característiques i quan no sigui possible instal·lar als seients posteriors tots els sistemes de retenció infantil. A més, recorda que encara que els infants amb alçada superior als 135 cm puguin ocupar els seients davanters fent ús exclusiu del cinturó de seguretat, es recomana seguir utilitzant els SRI fins que els superin els 150 cm d’alçada.

Darrera actualització: 20.09.2022 | 14:05