La Piqueta ha fet 4 perfils laborals òptims per a l’empresa calderina i n’afegirà més aquest any 2018

Dijous, 25 de gener de 2018 a les 12:00

Les competències del personal més valorades per empreses locals de restauració i indústria són la disposició a l'aprenentatge, la comunicació, el treball d’equip i la responsabilitat, entre altres

L’any 2017 s’han fet fins a 33 entrevistes a diverses empreses calderines del sector de la restauració i la indústria per extreure aquestes conclusions

El programa Caldes en clau de competències, fet des de La Piqueta amb el suport de la Diputació de Barcelona, és un projecte de definició de perfils laborals per detectar les competències que més valoren les empreses locals. Durant l’any 2017 es van elaborar 4 perfils del sector de la restauració i la indústria: ajudant de cuina, ajudant de cambrer, operari de fàbrica i operari de logística. I l’any 2018 s’elaboraran els d’administratiu i auxiliar d’atenció sociosanitària.

Per fer la definició dels perfils laborals i les competències que valora l’empresariat local, es van entrevistar 33 empreses calderines (13 del sector de la restauració i 20 del sector industrial), les respostes de les quals han donat lloc als quatre perfils publicats (http://www.caldesdemontbui.cat/temes/desenvolupament-economic/perfils-professionals-locals/).

Aquest 2018 es repetirà el procés amb la col·laboració d’empreses de dos sectors (administratiu i sociosanitari) per tal d’obtenir una mostra representativa dels interessos empresarials calderins.

Si teniu interès en col·laborar en el projecte i/o obtenir més informació detallada podeu contactar amb La Piqueta a través del correu electrònic pfo@caldesdemontbui.cat o del telèfon 93 862 70 25.

Les empreses valoren competències transversals per damunt dels coneixements tècnics

Els resultats obtinguts l’any 2017 evidencien que les competències més valorades inicialment per les empreses dels dos sectors (restauració i indústria) són les transversals: disposició a l'aprenentatge, situació en el context, comunicació, relació interpersonal, treball en equip, responsabilitat, i altres. Queden en segon lloc les referides als coneixements tècnics (conceptes i tècniques) de la professió que poden adquirir-se amb el desenvolupament de la mateixa.

El treball de camp realitzat dins i fora de la localitat, també ha permès identificar algunes de les tendències de futur que marcaran l’evolució de l’activitat de les empreses d'ambdós sectors i, per tant, les seves necessitats futures de recursos i capacitats, en clau de capital humà.
 

El resultat de la valoració per part de les empreses a l’hora de cercar nous candidats per les seves organitzacions és clau per a les persones que cerquen feina. Aquests perfils els permeten formar-se i adquirir les competències adequades a la demanda de l’oferta laboral local.

La Piqueta

L’espai del c. Delger, 5 és el centre de dinamització econòmica de Caldes de Montbui dedicat al foment de la formació professional, l’empresa i l’emprenedoria i la recerca de feina, entre altres. A aquest equipament, centre neuràlgic del desenvolupament econòmic local promogut des de l’Ajuntament de Caldes de Montbui, se sumen altres espais, com les aules i tallers de Les Cases dels Mestres (espais de formació professinal) o el viver d’empreses Caldes Emprèn.

Veieu més a: http://www.caldesdemontbui.cat/desenvolupament-economic

 

 

Darrera actualització: 26.01.2018 | 08:39