La passejada de la gent gran del 21 de març es farà a l’abril

Dimarts, 20 de març de 2018 a les 07:00

Els caminaires calderins del Cicle de passejades de la gent gran faran d’amfitrions del seu  grup el dimecres 4 d’abril. La passejada del 21 de març s’ajorna pel pas de la “Volta Ciclista a Catalunya” per Caldes

Aquest curs, Caldes de Montbui comparteix grup amb Martorell (caminada del 29 de novembre de l’any passat), Mediona (caminada del 17 de gener) i Manresa (caminada del 14 de febrer). Les colles caminaires de les quatre poblacions passejaran pels entorns de la vila termal el 4 d’abril per evitar la coincidència amb el pas de la Volta Ciclista a Catalunya per Caldes de Montbui, el 21 de març. La Volta afectarà els desplaçaments pel municipi i implica serveis de seguretat i emergències també locals. Per això, per motius de seguretat, la caminada canvia de dia.

La cloenda del “Cicle de passejades de la gent gran” es farà els dies 16 i 17 de maig, a la població veïna de Palau-solità i Plegamans

Enguany el programa compta amb un total de 67 municipis i Caldes de Montbui és fidel a la convocatòria des del curs 2003/2004. Actualment, els calderins acostumen a fer un grup estable d’uns 55 caminaires.

Envelliment actiu

El Cicle de passejades adreçades a la gent gran forma part del Programa esportiu local d'activitats d'esport, salut i qualitat de vida, que Esports de la Diputació impulsa des de l'any 2001. Els seus objectius són fomentar l'afició entre la gent gran de realitzar caminades amb regularitat, motivar l'aprenentatge i l'intercanvi de coneixements en relació al món natural i incrementar les relacions interpersonals i de grup en un ambient natural i adaptat a les seves necessitats.

Caldes de Montbui forma part d'aquest intercanvi des de l'any 2003. En els darrers cursos, la participació dels caminaires de la vila termal ha estat molt regular i sempre s'ha comptat amb un grup força homogeni de 55 persones de mitjana.

Aquest programa de la Diputació de Barcelona es basa en diverses passejades que han d’estar totalment adaptades a les possibilitats i les necessitats del col·lectiu de gent gran; per tant, són suaus i assequibles. Majoritàriament han de discórrer per pistes forestals o camins de muntanya, reduint el màxim possible els trams urbans. Generalment, s’inicien sobre les 10 del matí i finalitzen cap a les 4 de la tarda. Es camina un total aproximat de 3 o 4 hores, i durant el recorregut es van realitzant diverses parades. Les distàncies a recórrer no poden ser superiors als 8 quilòmetres, però tampoc inferiors als 6 quilòmetres.

https://www.diba.cat/web/esports/cicle-de-passejades-de-gent-gran

Darrera actualització: 09.05.2018 | 11:56