La Nit de les idees posa en relleu el talent empresarial calderí

Dilluns, 2 de juliol de 2018 a les 14:20

Energies renovables, restauració i noves tecnologies, temàtiques premiades en la 3a Nit de les idees, nit de les empreses, l’espai de reconeixement a l’empresa i emprenedoria de Caldes

Marc Coello de Passo de cuinar, premi Millor iniciativa empresarial

Marc Rifà de Enbloc, premi Millor iniciativa innovadora

Esther Martin en representació d'Arnau Villasante de Ukiyo Sushi Bar, premi Millor projecte innovador

Caldes Emprèn ha tornat a ser escenari de la nit més especial per a l’empresa i l’emprenedoria de Caldes de Montbui que organitza l’Ajuntament i en la qual han participat 21 candidatures més 5 empreses centenàries. Els projectes guanyadors van ser EnBlock, Passo de Cuinar, Ukiyo Sushi Bar i Help App.

De nou, la sala d’actes del centre d’iniciatives empresarials situat al polígon La Borda es va fer petita per acollir tants convidats i tant talent.

Els premis van ser lliurats per l’alcalde, Jordi Solé, la regidora al capdavant de Desenvolupament Econòmic, Núria Carné, i els regidors Vicenç Personat, Pilar Aznar i Xavi Moreno. Solé i Carné van elogiar la feina feta per aquests empresaris, emprenedors i joves amb grans idees que han tret temps, iniciativa i ganes per elaborar un projecte candidat als premis.

Justament d’això va parlar el ponent que va obrir l’acte, Jordi Puigdellívol, qui va repassar algunes qualitats essencials per elaborar projectes d’èxit, com la il·lusió, la insistència i la capacitat d’acceptar el fracàs. Puigdellívol, sherpa empresarial i assessor de l’esdeveniment calderí, va compartir amb la sala la seva capacitat de motivació i els seus coneixements en tant que company de viatge de molts projectes empresarials.

Guanyadors i no guanyadors dels guardons han acabat aquest procés sent més forts i més capaços, atesa la filosofia d’acompanyament que té aquesta convocatòria. Tots els projectes candidats van ser sotmesos a un procés de reflexió, construcció i esforç per una bona comunicació que gairebé es pot traduir en un curs intensiu dels coneixements que el departament d’Empresa i Emprenedoria de La Piqueta ofereix als seus usuaris.

La Nit de les idees, nit de les empreses compta ja amb 3 edicions, ha rebut més de 65 projectes d’empresaris, emprenedors i joves estudiants. Malgrat el context econòmic desfavorable dels darrers anys, la primera edició del 2014, es va produir en plena crisi econòmica i d’ocupació. Els premis han impulsat la generació de nova iniciativa emprenedora i la consolidació i creixement del nou teixit empresarial local. De les candidatures presentades a les dues primeres edicions (2014 i 2016), el 92% de les empreses participants continuen en funcionament, el 53% dels projectes emprenedors presentats han acabat creant una nova activitat i han sorgit a la llum 3 projectes destacats dins les empreses, impulsores de línies generadores d’ocupació.

Millor iniciativa innovadora: EnBlock

El projecte EnBlock, d’Aleix Rifà, va ser la guanyadora de la categoria Millor iniciativa innovadora dins l’emprea, dotada amb 1.000€, i que té per objectiu reconèixer models de negoci consolidats que mantenen l’esperit innovador que els fa créixer i, fins i tot, diversificar-se.

En aquest cas, Rifà va ser mereixedor del guardó per la construcció d’un mòdul energètic prefabricat per subministrar energia tèrmica renovable a equipaments i edificis, a partir de biomassa. EnBlock és un producte creat des de l’empresa Rifà Enginyers, que ofereix consultori i projectes de gestió, serveis i obres.

Millor iniciativa empresarial: Passo de cuinar

La Millor iniciativa empresarial, segons la valoració del jurat de la Nit de les empreses, va ser el projecte Passo de cuinar, de Marc Coello. Aquest servei de menjar a domicili en bicicleta adreçat a restauradors de proximitat va ser, justament, una idea innovadora premiada durant la Nit de les idees de l’any 2016. Aquest any, en fer-se realitat, ha estat premiada amb una dotació de 1.000€ en una categoria a la que es van presentar 9 projectes.

En aquesta categoria, es va lliurar també un accèssit per a Cicles E-velo, de Joan Francesc Galindo, amb una dotació de 5.000€. Cicles E-velo és una empresa dedicada a la venda i reparació de bicicletes elèctriques.

El premi a la millor iniciativa empresarial s’adreça a empreses de recent creació, amb menys de 5 anys de recorregut.

Millor projecte innovador: Ukiyo Shushi Bar

El restaurant que va obrir el passat maig, d’Arnau Villasante, va rebre el premi de 1.000€ per la seva aposta per un establiment basat en el shushi de qualitat que busca també ser un espai innovador que aporti noves experiències gastronòmiques.

En aquesta categoria també es va lliurar un accèssit de 500€ al projecte Essència Dolça, de Meritxell Zanuy, d’elaboració artesana i venda de dolços ecològics i saludables, de proximitat i temporada.

Millor idea jove

La Nit de les idees és també una nit per als més joves. Aquest any es van presentar dos projectes a aquesta categoria adreçada a estudiants de centres de secundària de Caldes de Montbui i que té per objectiu estimular la creativitat i l’actitud emprenedora dels joves.

La Millor idea jove, premi dotat amb un xec regal per una tauleta tàctil d’última generació, va ser per Albert Soley, alumne de l’Institut Manolo Hugué i creador de la Help App, una aplicació multiplataforma pensada per agilitzar la comunicació en l’àmbit educatiu i empresarial.

També es va reconèixer amb un diploma el projecte d’Àlex Martín, el jove creador de la marca de roba juvenil XM reforçada pel màrqueting digital.

5 empreses centenàries s’afegeixen als premis

La Nit de les idees, nit de les empreses, té una vessant de reconeixement i agraïment a empreses centenàries que han estat claus en el desenvolupament econòmic i social del municipi.

Enguany van rebre el reconeixement institucional que es dóna en aquests premis les empreses Pastisseria Casabayó, Balnearios Broquetas, La Vallesana, Electra Caldense i Sagalés.

Darrera actualització: 02.07.2018 | 15:08