La instal•lació del nou sistema de gestió lumínica als polígons permet rebaixar el consum en més de 1.100 kWh mensuals

Dilluns, 28 de març de 2022 a les 00:00

La substitució de les bombetes tradicional per LEDs i la posada en marxa del nou sistema de telegestió als polígons industrials de Caldes rebaixa el consum d’electricitat en més de 1.100 kWh

L’actualització i modernització del sistema d’il·luminació dels polígons industrials de Caldes de Montbui ha tingut un efecte directe en el consum d’electricitat, que s’ha reduït de forma significativa. Aquesta reducció s’ha traduït en un estalvi econòmic important en la factura de la llum perquè ha permès rebaixar l’impacte de la pujada del preu de l’electricitat registrat els últims mesos. Un estalvi que ha estat especialment significatiu en el polígon de la Borda perquè és molt més gran i disposa de molt més punts de llum que el del Pinatar.

Els últims 5 mesos, el temps que fa que s’han substituït les antigues bombetes de vapor de sodi per les actuals llums LED, la rebaixa de consum elèctric registrada ha estat de 1.134 kWh. Aquest és el resultat de comparar el consum registrat el setembre del 2021, just abans de la substitució, amb el consum registrat el febrer de 2022. La comparació, a més, s’ha fet en dos mesos similars des del punt de vista lumínic i de consum d’electricitat.  

La substitució de les 159 lluminàries existents als dos polígons per LEDs es va dur a terme l’octubre del 2021. Durant el procés, es van substituir les antigues bombetes de vapor de sodi per LEDs que milloren l’eficàcia, l’eficiència i la il·luminació perquè s’augmenta entre 2 i 10 lux la mitjana actual. Paral·lelament a la substitució de les lluminàries, s’ha instal·lat el nou sistema de telegestió de l’enllumenat als polígons industrials que permet la regulació de la intensitat lumínica en funció de l’horari. Tot plegat ha permès augmentar el nivell lumínic dels polígons i, per tant, també la seguretat.

Aquest estalvi també es tradueix en un estalvi de més de 2,5 tones de CO2 anuals. En concret, els càlculs apunten que bona part d’aquest estalvi d’emissions de CO2 correspon al polígon de la Borda, amb 1,8 tones anuals, mentre que la resta, aproximadament 0,7 tones anuals és l’estalvi d’emissions de CO2 procedent del canvi d’il·luminació del polígon del Pinatar. Així doncs, amb el nou sistema lumínic, s’ha passat de les 12,5 tones a les 10 tones d’emissions anuals de CO2.

Darrera actualització: 04.04.2022 | 09:43