La Generalitat anuncia la reforma i ampliació de la C-59 entre Caldes de Montbui i Palau-Solità i Plegamans pel 2024

Dimarts, 28 de març de 2023 a les 00:00

El projecte, d’uns 9 milions d’euros, millora i amplia la C-59 i preveu la construcció de dues noves rotondes, una a l’accés sud de Caldes de Montbui i una a l’accés de Can Valls

Les obres, que està previst que es duguin a terme durant el 2024, també suposaran la construcció de dos nous carrils bus i d’un vial segregat per a ciclistes i vianants entre Caldes i Palau

Les obres de millora i ampliació de la C-59 seran una realitat abans del 2025. La intervenció forma part del programa BRCat, que preveu la construcció d’un sistema de 13 corredors de bus ràpid per diferents punts de Catalunya. I, de fet, el de Caldes és un dels 6 eixos prioritaris que formen part de la primera fase d’aquest programa que s’aprovaran abans del juny d’aquest 2023 i que es construiran durant el 2024. L’objectiu és actuar directament en una àrea molt congestionada de trànsit amb la intenció d’afavorir l’ús del transport públic davant del vehicle privat.

Marc Sanglas, secretari de Mobilitat i Infraestructures de la Generalitat de Catalunya, i David Prat, director general d’Infraestructures de Mobilitat de la Generalitat de Catalunya, han presentat aquest dimarts el projecte que preveu transformar aquest tram de 2,9 Km de carretera entre Caldes de Montbui i Palau-Solità i Plegamans. Ho han fet acompanyats de l’alcalde Isidre Pineda, el regidor de Planejament Territorial, Jaume Mauri, i altres representants del govern municipal.

Dues noves rotondes i nous carrils bus

L’actuació consisteix en la construcció de dues noves rotondes, una a l’accés sud de Caldes i l’altre a l’accés de la urbanització Can Valls. Aquestes dues rotondes han de facilitar els accessos i augmentar la seguretat dels aproximadament 28.000 vehicles que circulen a diari per aquest tram. A més, també es construiran dues noves parades d’autobús, segregades del tronc central de la via, que permetrà accedir als autobusos amb total seguretat. Aquestes actuacions donaran a resposta a una de les peticions històriques del consistori i dels veïns d’aquesta urbanització per reduir la sinistralitat i la perillositat d’aquests punts.

El projecte també preveu la construcció d’un nou carril bus per cada sentit entre les dues noves rotondes, la de Caldes Sud i la de Can Valls. Per tant, en aquest tram, la C-59 passarà de 2 a 4 carrils increment de forma significativa la fluïdesa del trànsit. Entre la nova rotonda de Can Valls i l’actual rotonda d’accés a Palau es construirà un nou carril bus en sentit Barcelona. Aquests nous carrils bus han de permetre millorar de forma important el servei i augmentar les freqüències de pas dels autobusos.

Finalment, en tot el tram d’actuació també es construirà una nova via ciclista compartida amb vianants que connectarà directament, i de forma segura, Caldes i Palau. Aquestes actuacions suposaran una inversió d’uns 9 milions d’euros pel Departament de Territori de la Generalitat de Catalunya que es finançaran amb els Fons Next Generation de la Unió Europea.

El projecte s'ha presentat aquest dimarts en roda de premsa per part de Marc Sanglas, secretari de Mobilitat i Infraestructures de la Generalitat de Catalunya, David Prat, director general d’Infraestructures de Mobilitat de la Generalitat de Catalunya, i l'alcalde, Isidre Pineda:

Darrera actualització: 28.03.2023 | 13:30