La formació sobre Termalisme impulsada per Caldes de Montbui desperta l’interès d’Europa
Ajuntament, Institut Manolo Hugué i Associació de Balnearis de Catalunya presenten el cicle de Termalisme i Benestar que ha impulsat Caldes de Montbui en el marc del projecte europeu Stride4Stride
Avui ha tingut lloc la intervenció calderina en el marc del tercer workshop del programa Stride4Stride, una iniciativa europea que té per objectiu crear espais de trobada de referents en matèria d’educació a Europa.
Caldes de Montbui ha presentat el cicle formatiu de grau superior de Termalisme i Benestar en el workshop que està tenint lloc a Vestland (Noruega) sota el títol “Transmissió de la intel·ligència d’habilitats”. L’objectiu d’aquestes trobades europees és oferir eines al sector de l’educació per anticipar necessitats i solucions.
En aquest sentit, la proposta de formació professional calderina, s’exposa com una acció formativa contacta amb les necessitats del sector turístic i termal del municipi on s’allotja i com contribueix a la projecció i el prestigi del territori al qual s’adreça. També s’explica la col·laboració público-privada i la intervenció del sector termal per garantir l’èxit d’aquesta proposta formativa que ara culmina la segona edició.
La comitiva calderina està formada per la regidora de Turisme i Termalise, Carme Germà, el director de l’Institut Manolo Hugué, Jaume Balart, i el representant de l’Associació de Balnearis de Catalunya, Joan Anglí. I la col·laboració de la vila termal ha estat impulsada i organitzada per la Direcció General de Formació Professional del departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya.
El projecte europeu Stride4Stride
Stride4Stride és un projecte en el qual Catalunya participa com a soci. Aquest vol respondre a la necessitat dels sistemes d’educació i formació sobre identificar, anticipar i ensenyar les habilitats que puguin ser necessàries en un futur entorn laboral marcat per la incidència de la pandèmia, la industrialització 4.0 i el compromís europeu en els objectius de desenvolupament sostenible.
https://www.earlall.eu/project/stride4stride/
CFGS Termalisme i Benestar
El cicle formatiu de grau superior de Termalisme i Benestar pertany a la família professional d’Imatge Personal. Amb una durada de 2 anys, el cicle inclou un total de 2.000 hores de formació, 380 de les quals estan destinades a les pràctiques en centres termals i spa.
Entre les competències generals que s’adquireixen estan gestionar serveis relacionats amb el termalisme i el benestar (wellness), aplicant tècniques d'hidrocinèsia, tècniques hidrotermals, massatges estètics i programes de condicionament físic en l'aigua d'acord amb protocols establerts, dinamitzant les activitats personalitzades programades i orientant-les cap a la millora de la qualitat de vida i de la salut, aconseguint la satisfacció dels usuaris i assegurant la prestació del servei en condicions de qualitat, seguretat i protecció ambiental.
@insmanolohugue @balneariscatalunya @educaciocat