La façana de l’Ajuntament s’il•lumina de lila aquest dimarts en motiu del Dia Mundial del Lupus

Dimarts, 10 de maig de 2022 a les 00:00

L’Ajuntament s’adhereix a la iniciativa de l’Associació Catalana de Lupus per difondre aquesta malaltia i dimarts 10 de maig s’il·lumina de color lila

El dimarts 10 de maig és el Dia Mundial del Lupus. Per aquest motiu, la façana de l’Ajuntament s’il·lumina de color lila per donar visibilitat a aquesta malaltia que afecta a més de 50.000 persones a tot l’estat espanyol. D’aquesta manera, Caldes de Montbui s’adhereix a la iniciativa de l’ACLEG, l’Associació Catalana de Lupus, perquè les ciutats de tot el país il·luminin algun punt emblemàtic del municipi amb el lila durant aquesta jornada.

El Lupus és una malaltia crònica i autoimmune per la qual, actualment, no hi ha cura. El sistema immunitari de les persones malaltes amb lupus identifica erròniament que les cèl·lules del propi organisme són estranyes i les ataca produint anticossos. Això pot arribar a produir danys a òrgans i teixits sans com la pell, les articulacions, el ronyó, el cor, els pulmons o el cervell.

Aquesta malaltia cursa en forma de brots, durant els quals el pacient pot patir, entre altres símptomes: dolors musculars i articulars, pèrdua de pes, febre, cansament, taques a la pell després d’exposició al sol, etc. Les afectacions més freqüents són les renals, cardíaques, pulmonars, articulars, neurològiques i cutànies.

El Lupus afecta més de 5 milions de persones a tot el món. El 90% són dones i, principalment, d’entre 15 i 44 anys. L’origen d’aquesta malaltia és, encara, desconegut. A més, els símptomes varien significativament en cada pacient, el que en dificulta encara més el diagnòstic.

Darrera actualització: 10.05.2022 | 14:23