La Diputació de Barcelona activa una campanya de suport a persones que cuiden gent gran

Dimarts, 24 d'abril de 2007 a les 00:00
La campanya consisteix a oferir atenció als cuidadors 24 h i 365 dies a l'any

Creu Roja Caldes-Palau-Sant Feliu i l'Ajuntament de Caldes de Montbui presenten la campanya de suport a cuidadors titulada "Cuides una persona gran?" que activa l'ONG a la província, amb el suport de la Diputació de Barcelona.

La campanya consisteix en oferir un telèfon i una adreça de correu electrònic que atendrà les 24 h els 365 dies de l'any les consultes de la gent que té persones gran al seu càrrec. Creu Roja l'anomena "Servei d'atenció telefònica i via Internet per a cuidadors/es de gent gran".


Telèfon 901 511 512
A/e: consultagentgran@creuroja.org

La regidora de Benestar Social, Montserrat Coll, el president de la Creu Roja local, Florentino Robisco, i la seva coordinadora, Eva Chacón, han presentat aquest servei a Caldes de Montbui.

Què és el servei?
Es tracta d'un servei d'atenció per a persones que volen demanar informació o rebre orientació sobre recursos, prevenció i cura de la gent gran. L'objectiu és afavorir l'accés a la informació sobre serveis i recursos de la província de Barcelona per a les persones grans en situació de dependència i els seus cuidadors i cuidadores. D'aquesta manera s'aconsegueix la doble finalitat de millorar l'accessibilitat a la xarxa de recursos i serveis del territori i de donar suport a les persones cuidadores.

El servei ofereix informació, orientació i suport emocional en situacions de crisis. La informació que es pot rebre és sobre:
- Associacions
- Serveis Socials
- Administracions
- Serveis per a cuidadors/es
- Serveis per a gent gran
- Serveis residencials
- Centres de dia
- Temes legals

Les consultes són adreçades a treballadors/es socials que, amb el suport de professionals especialitzats, fan una orientació especialitzada.

Per recolzar la campanya, Creu Roja i la Diputació de Barcelona han editat material de difusió imprès en imans i en paper on apareix el telèfon i l'adreça de contacte.
Darrera actualització: 05.03.2013 | 11:17