La deportació femenina al cicle d’activitats en col·laboració amb l’Amical de Mauthausen

Dimecres, 9 de novembre de 2022 a les 13:00

L’exposició 'Resistents i deportades', procedent de l’Amical de Mauthausen, mostra la resistència i la deportació femenina al camp de Ravensbrück. La mostra combina informació històrica amb textos i dibuixos extrets d’obres de les pròpies deportades

“Resistents i deportades”, tracta sobre la història de la resistència i la deportació femenina, a partir de la trajectòria de dones procedents de diferents països d’Europa, i de la seva història i evolució al camp de concentració de Ravensbrück.

La inauguració de l’exposició, que s’emmarca en els actes que la regidoria de Patrimoni i Memòria Local organitza en virtut del conveni entre l’Ajuntament i l’Amical Mauthausen, tindrà lloc el dilluns 14 de novembre a les 18h a la Biblioteca Municipal de Caldes on hi estarà exposada fins el 2 de desembre.

A més de l’exposició i en el marc del conveni de col·laboració que l’Ajuntament de Caldes te amb l’Amical Mauthausen i la Xarxa Mai Més, la regidoria de Patrimoni i Memòria Local ha organitzat a través l’Arxiu Municipal dues projeccions amb debat i col·loqui posterior: una sobre Holocaust i deportació (història, memòria i cinema) que tindrà lloc el dijous 17 de novembre a les 18h i una altra sobre Ravensbrück, l’infern de les dones (de Montse Armengou) que es farà el dimarts 29 de novembre a les 18h.

Totes les activitats es fan a la Biblioteca de Caldes (carrer de Santa Teresa, 3-5) i comptaran amb la presència del president de l’associació Amical Mauthausen i d’altres camps i de totes les víctimes del nazisme a Espanya, Joan Calvo.


 

Darrera actualització: 09.11.2022 | 14:30