La Cornèlia Flora i el Luci Caecili, els dos antics gegants romans, tornen a ballar completament restaurats

Dimarts, 3 de maig de 2022 a les 12:00

L’Ajuntament i la Colla de Geganters de Caldes han finançat els treballs de restauració de les figures. En concret, l’Ajuntament ha finançat el nou vestuari mentre que la Colla de Geganters ha assumit la resta del cost dels treballs de recuperació

El Luci Caecelli va ser el primer batlle que, segons els documents, hi va haver a Caldes de Montbui. Mentre que la Cornèlia Flora és la primera dona que està documentat que es va banyar als banys termals del municipi. Són, per tant, dues figures amb una càrrega històrica important i molt significatius pel que representen. Els gegants es van construir el 1994 per part de l’Associació de Veïns del barri Catalunya i aquell mateix any els van cedir a la Colla de Geganters de Caldes de Montbui.

La restauració s’ha dut a terme ara aprofitant que Caldes de Montbui acollirà l’Assemblea general de l’Associació de Viles Termals Històriques Europees (EHTTA). De fet, els gegants romans es convertiran en els protagonistes de la trobada de viles termals europees i estaran instal·lats dins de les Termes Romanes on, durant tota la propera setmana, es podran veure. 

Darrera actualització: 11.05.2022 | 09:23