La Colla de l'Olla fa una demostració de cocció del brou català a Saint Paul Lès Dax

Dimecres, 16 d’octubre de 2013

Saint Paul Lès Dax, municipi francès agermanat amb Caldes de Montbui, cuinarà brou català a la Fira dels Sabors que acull la població, aquest cap de setmana. Faran servir l’olla gegant calderina

Fruit de la col•laboració de l’Ajuntament, els Amics d’Europa, el Comitè d’Agermanament de Saint Paul Lès Dax i la Colla de l’Olla, aquesta setmana enfila cap a França l’olla gegant calderina per fer una demostració de cocció del brou català als nostres veïns francesos.

L’olla més gran de Catalunya començarà a bullir divendres a la tarda per tenir llest el caldo dissabte al matí, dia en què Saint Paul encara està celebrant la Setmana dels Sabors. L’organització farà 800 dels 1.600 litres que pot encabir l’olla i preveu servir unes 1.000 racions.

Les entitats que promouen l’agermanament de les dues viles s’han encarregat d’aconseguir els ingredients i, junt amb la Colla de l’Olla, dirigiran la cocció. L’Ajuntament, per la seva banda, ha cedit l’olla gegant d’1,5 metres de diàmetre i les tres calderes de 60 litres que cada Fira de Nadal i cada Mercat de l’Olla surten a la pl. de la Font del Lleó.

La Colla de l’Olla és un grup de voluntaris format per Jaume Baqué, Pilar Doñate, Juan Molla i Alfred Ocariz que s’encarreguen d’aquests cuinats a l’engròs amb la caldera gegant. Seran ells i els representants dels Amics d’Europa els què viatjaran fins a França.

Darrera actualització: 16.10.2013 | 12:46