La Botiga de Thermalia reobre la secció d’art

Divendres, 21 d'octubre de 2022 a les 15:00

La reobertura de la secció d’art de la botiga del museu Thermalia ha incorporat 110 obres d’una quinzena d’artistes, 80 peces en format físic i 30 a través de la botiga on-line. Altres seccions de la Botiga de Thermalia inclou productes típics, tèxtils o llibres

La presentació de la nova secció d’art de la Botiga de Thermalia s’ha fet aquest dimecres i ha comptat amb la participació de l’alcalde Isidre Pineda, la regidora de Turisme i Termalisme Carme Germà, la directora del Museu Anna Monleon i alguns dels artistes que tenen obra a la botiga, tant a la física com a la virtual.

La nova Botiga d’Art compta en aquesta 5ena edició amb un total de 14 artistes

La Botiga d’Art de Thermalia es reobre ara amb un expositor a la part física que aplega 8 artistes i un expositor a la part virtual on estan aquests 8 artistes i 6 més. En total són 14 artistes. La botiga virtual inclou artistes que atenien als criteris de selecció però que no poden estar a la botiga física per qüestions d’espai. La selecció d’artistes s’ha fet en funció de criteris com el d’afavorir que hi hagi estils diversos i diferents tècniques. Qüestions com la qualitat o el currículum artístic no influeixen necessàriament en la selecció, per tal d’afavorir la coexistència d’artistes novells amb artistes de caire més professional.Tot i que les bases eren obertes i no condicionaven la procedència, la majoria d’artistes són de proximitat, provinents de Caldes i d’altres pobles i ciutats del voltant com Lliçà Granollers o Barcelona, entre d’altres.

Les persones interessades en formar part de la Botiga d’Art del Museu Thermalia van presentar les seves sol·licituds al museu el passat mes d’abril, en una convocatòria oberta i comisariada per Thermalia i el període de vigència d’aquesta cinquena edició de la secció d’art de la botiga és de 2 anys. Les edicions i formats anteriors també han estat bianuals, tret de la darrera edició que va quedar afectada per la pandèmia.

La botiga física inclou 10 obres de 8 artistes: Carles Canals, Rosa Ferreres, Carme Peiroten, Isabel Sánchez, Meritxell Sedó, Esther Tenedor, Francesc Ventura i David Vicente.

Pel que fa a la botiga virtual, inclou obra dels artistes que estan a la botiga física més 5 obres de 6 artistes més: Dolors Alba, Marina Alcojor Antoni Font, Miquel A. Mercader, Isabel Pitarch i Luz Plaza.

Els preus de les obres exposades a les botigues oscil·len entre els 30 i els 300 euros, tot i que la majoria estàn entre els 50 i els 100 euros.

El format de la Botiga d’Art de Thermalia segueix les tendències dels anomenats ”Mercats d’Art”

Situada a la planta baixa del Museu Thermalia, la Botiga d'Art és un espai fix on els artistes tenen la possibilitat de vendre les seves peces de forma senzilla, alhora que ofereix a la ciutadania la possibilitat de comprar art a bon preu. La Botiga és un lloc on es posen en comú varietat d'artistes, estils i tècniques, principalment basades en la pintura, l’escultura i la fotografia, a preus assequibles.

 

 


 


 


 

Darrera actualització: 21.10.2022 | 18:10