La Biblioteca manté i adapta els seus serveis

Dijous, 17 de desembre de 2020 a les 14:15

La Biblioteca manté els serveis de préstec i retorn de documents, l’ús de les sales de lectura i estudi i l’ús dels ordinadors d’Internet, tot complint amb les mesures de seguretat i higiene vigents i amb l’aforament limitat al 50%

Aquest ha estat un any diferent per tothom, també pels equipaments que ofereixen serveis a la població, com la Biblioteca que aquest novembre ha complert 21 anys i ha canviat la seva direcció.

Apunts d’un any… diferent

Aquests dies, mentre vesteixen de Nadal els espais de la Biblioteca, el seu personal està fent repàs tot recordant que aquest no ha estat un any fàcil, tampoc per aquest espai i servei que al març, amb l’arrivada del confinament, veia com havien de tancar les portes físiques, reduïnt la seva accessibilitat als canals virtuals.

La reobertura física de la Biblioteca va arribar el passat mes de juny amb restriccions en els serveis i en l’aforament que encara es mantenen

El novembre és sempre un mes important per la Biblioteca ja que és el mes del seu aniversari. Una data, la del 13 de novembre, en que enguany i sense celebració, la Biblioteca ha complert 21 anys.

Enguany, aquest mes de novembre i d’aniversari ha coincidit amb la incorporació, el passat 2 de novembre, de la nova directora, Marga Aragón, que entoma aquest nou repte amb moltes ganes i molta il·lusió, I que a més, estarà encantada d’atendre les inquietuds i els suggeriments que les persones usuàries que ho desitgin li facin arribar.

Ara mateix la situació a la Biblioteca continua millorant i l’equipament ofereix els serveis: de préstec i retorn de documents, accés directe a les col·leccions, ús de les sales de lectura i estudi, i ús dels ordinadors d’Internet ; tot complint amb les mesures de seguretat i higiene vigents i amb l’aforament limitat al 50%.

Durant els dies 21, 22 i 23 de desembre podeu portar a la Biblioteca un desig escrit en papers de colors, amb la forma que més us agradi, per penjar-lo a l’arbre de nadal.

Nadal 2020-2021 a la Biblioteca: “El Llibreter Reial: Demana un llibre als Reis!”

I una bona prova d’aquesta “nova normalitat” de la Biblioteca és la recuperació en format actual de la campanya “El llibreter Reial: Demana un llibre als Reis” que possibilita que els infants calderins demanin llibres als Reïs i el recullin a la Biblioteca. Així des del passat 14 de desembre els infants de 0 a 13 anys es poden descarregar el model de carta al web www.llibreterreial.cat perquè el 7 de gener els nens i nenes que ho hagin demanat puguin recollir els seus llibres de regal que han portat els Reis.

D’aquesta manera, i tot i que degut a la pandèmia sanitària el format del Llibreter Reial és una mica diferent, la Biblioteca convida a infants i famílies a participar en la catorzena edició d’aquesta campanya que pretén fomentar la lectura entre els infants i els més joves del municipi.

Format i calendari de la campanya El Llibreter Reial d’aquest any

Des del 14 de desembre, es poden trobar un seguit de vídeos amb recomanacions de llibres per a diferents grups d’edat, d’entre 0 i 13 anys, disponibles a www.llibreterreial.cat on també es pot descarregar un model de carta als Reis, exclusivament per a demanar llibres.

Els dies 21, 22, 23 de desembre i 4 de gener els infants que vulguin demanar llibres als Reis poden portar la carta a la Biblioteca i dipositar-la a la Bústia Reial

El dia 5 de gener a les 19 h, podreu escoltar un conte virtual que explicarà la missatgera del Llibreter Reial i que trobareu accessible a xarxes de la Biblioteca i al web de la campanya.

El dia 7 de gener a la tarda els nens i nenes podran anar a la Biblioteca a buscar els regals que els Reis els hi hagin deixat.

Recordem que totes les activitats estan adaptades a les noves mesures de seguretat (ús de gel hidroalcohòlic, ús de mascareta en tot el recinte i mantenir la distància de seguretat) i per participar a l’acte del dia 7 de gener, cal informar-se prèviament a la Biblioteca.

Més informació a la mateixa Biblioteca i a www.llibreterreial.cat

 

Darrera actualització: 17.12.2020 | 14:18