La bandera Trans* oneja al balcó de l’Ajuntament

Dilluns, 29 de març de 2021 a les 14:00

La bandera del col·lectiu trans* s’ha penjat aquest dilluns al balcó de l’Ajuntament per commemorar el Dia Internacional de la Visibilitat Trans*, que se celebra el 31 de març

La bandera Trans* oneja des d’aquest dilluns al balcó de l’Ajuntament. La regidoria d'Igualtat, Feminisme i LGTBI ha penjat la bandera per sumar-se als actes del Dia Internacional de la Visibilitat Trans*, que se celebra cada 31 de març. Aquesta jornada commemorativa de la comunitat LGBTI va néixer el 2009 de la mà de l’activista transsexual nord-americana Rachel Crandall com a reacció pels pocs dies festius LGBTI que celebraven la visibilitat de les persones del col·lectiu trans*.

Aquest any, la celebració del Dia per la Visibilitat Trans* arriba amb més força que mai per la reivindicació del col·lectiu per l’aprovació de la Llei per a la Igualtat Plena de les Persones Trans. Un canvi legislatiu que suposarà un augment notable en la protecció dels drets humans d’aquest col·lectiu.

Cal recordar que s’inclou l’asterisc al terme "Trans" com un concepte «paraigua» que pot incloure diferents expressions i identitats de gènere, com són: trans, transsexual, transgènere, etc. D’aquesta manera, també s’assenyala l'heterogeneïtat a l'hora concebre el cos, la identitat i les vivències que van més enllà de les normes socials binàries.

Aquesta commemoració serveix també per posar de relleu que, des del juny del 2020, Caldes de Montbui disposa del Punt SAI: Servei d'Atenció Integral LGTBIQ+. Aquest servei té com a objectiu acompanyar, assessorar i donar suport en tot moment a totes aquelles persones que pertanyen o que tenen algun vincle amb aquest col·lectiu.

El punt SAI dóna servei a l’Espai Jove El Toc i cal demanar cita prèvia. Es pot contactar per telèfon: 93 865 46 55 / 674 32 35 78 o per mail a sai@caldesdemontbui.cat.

Darrera actualització: 29.03.2021 | 13:56