Ja no serà obligatori l'ús de la mascareta pel carrer

Divendres, 25 de juny de 2021 a les 12:00

A partir del 26 de juny deixa de ser obligatori l'ús de la mascareta en espais exteriors, sempre i quan es pugui garantir la distància de seguretat d'1,5 metres

A partir del dissabte 26 de juny ja no serà obligatori portar mascareta pel carrer. Així ho estableix el nou decret aprovat per l'executiu espanyol que també especifica que la mascareta però, s'haurà de portar al damunt en tot moment. I es que, el text preveu que es pugui evitar l'ús de la mascareta en espais exteriors sempre i quan es pugui mantenir una distància mínima d'un metre i mig amb altres persones que no siguin convivents. 

La norma preveu que la mascareta continuï essent obligatòria a l'interior de llocs públics i establiments oberts a el públic. De la mateixa manera, també s'haurà de seguir fent servir en el transport públic. 

També dissabte, s'elimina la obligatorietat de fer servir mascaretes en les residències sociosanitàries on més del 80% dels usuaris hagin estat vacunats amb la pauta completa. Tot i això, el personal i les visites sí que hauran de seguir utilitzant-les en tot moment.

De la mateixa manera, en els centres de treball de professionals essencials on la cobertura de vacunació superi també el 80% tampoc s'exigirà l'ús de la màscareta. 

Sí que es manté l'ús de la mascareta en esdeveniments multitudinaris, fins i tot si són a l'aire lliure, en tres supòsits: quan el públic estigui de peu, hi hagi aglomeracions o el públic estigui assegut amb una distància entre persones de menys d'1, 5 metres. De la mateixa manera, la mascareta no és obligatòria en concerts i altres activitats multitudinàries en què el públic estigui assegut guardant la distància interpersonal d'un metre i mig. 

Darrera actualització: 25.06.2021 | 09:57