Inaugurada la reforma de tres parcs parc del barri del Bugarai

Dimecres, 29 de juny de 2022 a les 00:00

Els treballs, que han durat tres mesos, han permès millorar l’accessibilitat i actualitzar tres parcs de la zona: el propi Parc del Bugarai, la plaça Jacint Verdaguer i la plaça Lluís Artigas

Tres parcs del barri del Bugarai s’han renovat. Els treballs de millora han permès actualitzar i millorar l’accessibilitat de les places Jacint Verdaguer i Lluís Artigas, i del propi Parc del Bugarai. Durant tres mesos, els operaris de la Brigada Municipal han dut a terme les actuacions per transformar aquests espais públics.

El pressupost total de les actuacions que s’han fet ha estat d’aproximadament uns 215.000 €. Aquest pressupost inclou les obres i el material, els nous jocs infantils, la plantació de nou arbrat i la renovació del mobiliari urbà. Aquest pressupost recull la inversió d’uns 17.000 € procedents dels pressupostos participatius de Joventut en la instal·lació dels nous equipaments de cal·listènia.

Els treballs han permès eliminar barreres arquitectòniques que dificultaven l’ús igualitari de la ciutadania; actualitzar elements de mobiliari urbà que havien quedat desfasats, augmentar la massa vegetal de la ciutat, disposant ara de més espais d’ombra a l’estiu; identificar i reconèixer el torrent del Bugarai, en el seu tram soterrat.

L’alcalde, Isidre Pineda, i el regidor d’Espais Públics, Jaume Mauri, han visitat aquest dimarts a la tarda els tres espais del barri del Bugarai. 

Principals actuacions fetes als tres espais del Bugarai

A la plaça Lluís Artigas s’ha eliminat l’escultura i la base de formigó que hi havia a la plaça, i s’hi ha construït una nova jardinera circular. També s’han dut a terme altres actuacions de millora, s’ha plantat nou arbrat i vegetació, i s’ha construït una rampa per garantir l’accés a la plaça des del carrer Gustavo Adolfo Bécquer. Finalment, s’han renovat els jocs infantils i altres elements de mobiliari urbà. En aquest cas, el pressupost ha estat d’uns 40.000 €.

A la plaça Jacint Verdaguer, entre d’altes actuacions, s’han enderrocat els murs que delimiten la plaça, obrint-la al passatge Mossèn Cinto Verdaguer i al carrer de Sabadell. També s’ha plantat nou arbrat i plantes arbustives per tapar visualment els habitatges situats al carrer del General Padrós. Finalment, s’han retirat les pedres i les lletres que estaven a la part central de la plaça. El cost d’aquestes actuacions ha estat d’uns 45.000 €.

Al Parc del Bugarai s’han s’han allargat diferents trams de vials que estaven desconnectats i s’ha plantat nou arbrat per millorar la composició i l’ombra de diferents zones del parc. També s’ha substituït la font i s’han instal·lat nous jocs infantils i altres elements de mobiliari urbà. Tot això, amb altres actuacions de millora i de conservació de tot el parc. El conjunt del treballs fets, inclòs els nous elements de cal·listènia, han tingut un cost aproximat de 130.000 €.

Darrera actualització: 29.06.2022 | 10:54