Inauguració de l’Aparcament Centre - El Sindicat, dissabte 2 de febrer

Dijous, 17 de gener de 2019 a les 00:00

El nou Aparcament Centre - El Sindicat, situat al Raval Canyelles, augmenta el nombre de places d’aparcament en rotació a Caldes i ofereix dues hores d’aparcament gratuït a residents

L’equipament, que s’inaugura el 2 de febrer a les 17.30 h, incorpora 93 places d’aparcament i també places noves per oferir per a pupil·latge. Com en el cas de la Zona Blava, a l'Aparcament Centre- El Sindicat, les persones residents poden gaudir d’una quota reduïda, que en aquest cas és de dues hores diàries a 0 €, que es poden consumir seguides o fraccionades.

Aquest aparcament és la segona gran acció del projecte de regulació de l’aparcament de Caldes de Montbui, que té per objectiu afavorir la rotació de vehicles i potenciar una mobilitat sostenible. La primera acció va consistir en la posada en marxa d’11 parquímetres situats a les zones blaves del centre comercial (av. Pi i Margall, c. Escoles Pies, pl. Moreu, pl. Església) i de l’Estació d’Autobusos, el passat 2 de maig del 2018 va començar a funcionar la regulació de la zona blava a Caldes, gestionada per l’empresa pública Serveis Municipals.

Amb motiu de la posada en marxa dels primers parquímetres, dos agents de mobilitat es van incorporar al servei per atendre a les usuàries i vetllar pel correcte funcionament de la zona blava.

Les zones blaves de la resta del municipi (c. Lleida i pl. de la República), de moment seguiran funcionant com fins ara: s’ha d’indicar l’hora sense ús de parquímetres i són gratuïtes.

Aparcament soterrat amb coberta verda

La construcció d’aquest nou aparcament ha suposat l’alliberament de l’espai que toca a l’Església de Santa Maria, on el passat 1 d’octubre s’hi va inaugurar una plaça que porta aquest nom.

L’Aparcament Centre - El Sindicat és un aparcament cobert i amb control d'entrada i sortida amb barrera.

És previst que a la coberta de l'aparcament del centre s’instal·lin horts domèstics (la idea és fer 9 franges de 60m2 cadascuna) per mantenir una continuïtat visual i estètica, però també d'us, amb la zona d'horts ja existent. Mentre s’adjudiquen els horts es mantindrà la zona enjardinada.

Amb aquestes actuacions, el govern té per objectiu solucionar la demanda d’aparcament al centre urbà i crear un model eficient i adequat a les necessitats del municipi i a l'activitat turística i comercial.


 


 

Darrera actualització: 18.01.2019 | 12:37