Imatges antigues permeten veure present i passat de Caldes

Dimarts, 22 de desembre de 2020 a les 00:00

Fotografies antigues situades en llocs emblemàtics del municipi mostren el present i el passat d’indrets com la plaça del Lleó, la plaça de l’Àngel, el Parc de l’Estació o la plaça Catalunya

Aquests dies ha començat a diferents indrets emblemàtics de la població, la instal·lació de panels amb imatges que mostren com eren aquests llocs abans dels anys 70 del segle passat, des de finals del segle XIX fins a les transformacions del segle XX, a la dècada de 1970.

Els indrets on s’ubiquen les estructures amb les fotografies antigues, que procedeixen de l’exposició, “Caldes desapareguda” són: la plaça de la Font del Lleó, la plaça de l’Àngel, la plaça Catalunya, i el Parc de l’Estació. Les estructures, que són d’acer galvanitzat pintats de color negre, medeixen 2500x2000x250mm, i l’aplicació gràfica de la imatge digital està feta sobre plafons aglomerats amb melamina blanca. El cost és de 6112€.

Imatges de la “Caldes Desapareguda” s’exposen al Museu Thermalia fins el 10 de gener del 2021

A través del testimoni fotogràfic, l’exposició ens apropa als escenaris i als protagonistes de la història contemporània calderina, captant els rostres i els instants viscuts a la vila a finals del segle XIX fins a les transformacions del segle XX, a la dècada de 1970.

L’exposició, que es mostra al Museu Thermalia des del passat mes d’octubre, ha estat possible gràcies al ric fons fotogràfic de Caldes de Montbui que permet mostrar fotografies provinents de la publicació “Caldes de Montbui desapareguda”, editada per l’editorial Efadós amb col·laboració de l’Ajuntament de Caldes.

Museu Thermalia acull aquesta emblemàtica exposició fins al 10 de gener, en els següents horaris de visita:

  • De dimarts a dissabte: de 10 h a 14 h i de 16 h a 19 h

  • Diumenges, festius, i 24 i 31 de desembre: de 10 h a 14 h (Els festius 25 i 26 de desembre i l’1 i 6 de gener el Museu està tancat)

Darrera actualització: 22.12.2020 | 15:20