Gran Recapte 2020. Aquest any, més necessari que mai

Dimarts, 17 de novembre de 2020 a les 14:00

El Gran Recapte d’Aliments, del 16 al 21 de novembre, per seguretat COVID19, proposa fer donacions comprant vals en supermercats i botigues; en línia a granrecapteonline.com i per bizum al 33596

L’Ajuntament de Caldes de Montbui, en col·laboració amb Creu Roja, Càritas i les Esglésies Evangèliques Paraula Viva i George Lawrence, tornen a mobilitzar la població amb motiu del Gran Recapte calderí, que s’afegeix a la campanya de recollida d’aliments.

Aquest any el Gran Recapte d’Aliments, que es farà del 16 al 21 de novembre, serà diferent a causa de la COVID19. Enguany no es farà la recollida física d’aliments per garantir la seguretat de voluntaris i donants i es demana a la ciutadania que faci donacions monetàries per poder comprar aliments.

Com podeu participar:

SUPERMERCATS: Des del 16 i fins al 21 de novembre, es podran fer donacions monetàries a les caixes, en el moment que es pagui la resta de la compra. Les donacions seran de la quantitat que cada persona determini. S’han ampliat les dates de durada del Gran Recapte per ajudar a evitar concentracions de persones.

MERCATS: En les mateixes dates, en alguns mercats i botigues de proximitat es podran comprar tiquets, per valors de 3 euros per donar productes bàsics de primera necessitat. .

ONLINE: A més, fins al 16 de desembre es podran fer a través de la web granrecapteonline.com i per bizum al número 33596.

Hi col·laboren els supermercats Caprabo, Mercadona, Bon Àrea, Dia, Coaliment, Ametller Origen i Condis i comerços adherits a la Unió de Comerciants i Industrials de Caldes (UCIC) i el Rotary com a participant del Rebost.

En la mesura que la situació sanitària ens ho permeti, comptarem amb persones voluntàries. Els voluntaris i les voluntàries no recolliran aliments però seran presents als supermercats els dies 20 i 21 de novembre per a informar sobre com es poden fer les donacions per al Gran Recapte.

Aquest any, el Gran Recapte és més necessari que mai

L’emergència social, generada a conseqüència de l’emergència sanitària provocada per la COVID, ha fet que la distribució d’aliments, que duem a terme els Bancs dels Aliments, s’hagi incrementat de forma dramàtica. Al llarg del 2020, s’han distribuïts més de 15 milions de quilos d’aliments que han arribat a 262 mil persones a través de 636 entitats receptores. També s’han distribuït 275 mil àpats cuinats durant el confinament. El valor d’adquisició pel públic dels aliments distribuïts s’estima en uns 35 milions d’euros.

Si la demanda segueix augmentant, no es podrà garantir el repartiment d’aliments els pròxims mesos. És per això que, aquest any, el Gran Recapte és més necessari que mai.


 

Perfils i/o etiquetes d’interès:

@GranRecapte

#voluntariat

#granrecapte

Darrera actualització: 19.11.2020 | 08:24