Flaustaff ha ofert dos concerts a Croàcia

Dijous, 15 de febrer de 2024 a les 00:00

Fruit de l’intercanvi musical de Flaustaff amb l’orquestra Zagreb Flute Ensemble, l’orquestra de flautes calderina ha ofert dos concerts a Croàcia aquest cap de setmana. La formació croata actuarà a Caldes properament

El grup de flautes Flaustaff de l´EMM Joan Valls ha ofert dos concerts a Croàcia aquest mes de febrer (dissabte 10 a Zagreb i diumenge 11 a Dugo Selo), convidats pel grup croata Zagreb Flutes Ensemble. Han acompanyat la delegació calderina, el regidor d´Educació de l’ajuntament de Caldes de Montbui,  Jaume Balart, i la directora de l´EMM Joan Valls, Montserrat Pieres, així com el compositor d´algunes de les peces catalanes del repertori dels concerts,  en Jordi Azagra.

Sota la batuta del seu director i professor de flauta de l´EMM, Flaustaff ha interpretat fragments de l´òpera La Flauta Màgica de W.A.Mozart amb la intervenció artística de Ferran Devesa que assumeix els papers principals de la història fusionant la música amb una interpretació escènica pròpia del grup.  La segona part dels concerts ha portat a l’escenari diverses peces catalanes interpretades en col·laboració amb la Zagreb Flute Ensemble. En total més de 20 flautistes tocant com un de sol en una interpretació que s’ha tancat amb l’entranyable Cant dels ocells.

La d’aquest cap de setmana ha estat la vuitena actuació internacional de Flaustaff després d’haver portat l’escenificació de Reinterpretant Vivaldi (2018) a Gland i Nyon (Suïssa), i al I Festival d’Orquestres de Flautes Europees (2019) de Poznan (Polònia). Al II Festival d’Orquestres de Flautes Europees (2023) a Aveiro (Portugal) va presentar el seu nou espectacle La Flaustaffmàgica i ara l’ha presentat a  Zagreb i a Dugo Selo (Croàcia).  Val a dir que Flaustaff va ser la guanyadora del segon premi del concurs internacional d’orquestres de flautes a Niça (2018) per a formacions de menys de 15 membres.

Presència de la Delegació del Govern de la Generalitat al Sud-est d’Europa

El ressò del concert ha arribat a la Delegació del Govern de la Generalitat de Catalunya al Sud-est d’Europa, amb seu a Zagreb, el Tècnic de Relacions Institucionals de la qual ha assistit al concert de la capital croata, ha felicitat la formació calderina i ha manifestat la seva alegria per la mostra de cultura catalana en terres croates.  Abans de marxar de Croàcia, la delegació calderina ha visitat la seu de la Delegació del Govern de Catalunya a Zagreb, que s’ha mostrat oberta a més col·laboracions catalanes tant a Croàcia com als altres països que inclou la delegació (Bòsnia, Sèrbia, Macedònia, Xipre, Grècia I Romania).

L’intercanvi musical continuarà properament a Caldes

Fruit també de l’intercanvi musical entre Flaustaff i la Zagreb Flute Ensemble, l’orquestra croata viatjarà en els propers mesos a Catalunya on actuarà a Caldes de Montbui  i a una altra població  encara per determinar, i on l’orquestra croata oferirà una primera part del concert en solitari i una segona part en col·laboració amb Flaustaff, en la que ambdues formacions interpretaran conjuntament diverses peces d’arrel croata.

Sobre Flaustaff

Flaustaff va néixer l’any 2000 en el si de l’Escola  Municipal de Música Joan Valls de Caldes de Montbui amb el propòsit d’oferir un espai que permetés l’aprenentatge després dels estudis acadèmics de flauta, i encara compta amb membres fundadors. Aquest objectiu ha estat fonamental per definir l’essència i caràcter “flaustaffsià”. En aquests gairebé 24 anys, Flaustaff ha crescut musicalment i ha anat encaminant la seva música cap a la fusió amb d’altres disciplines artístiques. L’any vinent celebraran el seu 25è aniversari, una fita important per a una formació instrumental.

Sobre la Zagreb Flute Ensemble

La Zagreb Flute Ensemble (ZAF) va ser fundada el 2012 per les flautistes Renata Penezic i Tamara Coha Mandic i és l’únic conjunt d’aquest tipus que existeix a Croàcia. El nucli del conjunt és un quartet de flautes, però el nombre d’intèrprets augmenta segons les necessitats de cada concert.

Darrera actualització: 15.02.2024 | 10:46