Fira de Nadal de Caldes de Montbui: 30 de novembre i 1 de desembre

Dilluns, 18 de novembre de 2019 a les 00:00

El primer cap de setmana de desembre, com és tradició, Caldes de Montbui celebra la Fira de Nadal. La vila es prepara per rebre milers de visitants i per fer el brou termal a l’olla més gran de Catalunya

Isidre Pineda, alcalde

Carme Germà, regidora de Turisme i Termalisme

Xavier Miró. Miró Jardineria. Col·laboradors del guarniment de la vila 

Josep, Oriol i Laura, organitzadors del Nit de Swing de la Fira de Nadal

Raúl Fernández, RAF Stilistes. Organitzador del Movember de la Fira de Nadal 

La Fira de Nadal i Mercat d’Artesans de Caldes de Montbui celebra la 34a edició i manté les singularitats que l’han donat a conèixer arreu de Catalunya: el brou de Nadal amb carn d’olla cuinat a una olla d’1,5 metres de diàmetre i amb capacitat per 1.600 litres de caldo, la vinculació amb el termalisme i el patrimoni cultural i històric calderí, les parades tradicionals i les activitats familiars.

La plaça de la Font del Lleó i els carrers del centre històric seran l’escenari de la primera convocatòria nadalenca del territori. Tot tindrà lloc sota el fred de desembre i l’escalfor dels 74 graus  als quals brolla l’aigua termal calderina, la més calenta de l’Estat.

 

3.000 litres de brou

En base l’èxit d’altres anys i donat que és la major atracció de la Fira, l’organització té previst fer dues olles grans de brou de Nadal amb foc de llenya i repartir uns 3.000 litres de caldo durant els dos dies que dura la Fira. A més, els visitants podran degustar la verdura i la carn d’olla de la cocció del brou calderí. L’activitat es fa amb la col·laboració dels restaurants locals i altres establiments de proximitat que col·laboren amb l’aportació d’ingredients com són carnisseries, xarcuteries, polleries i llocs de venda de verdures i hortalisses.

A més d’aquest atractiu gastronòmic de proximitat, centenars d’infants podran participar en les activitats familiars que inclou el programa, com ara el caga Tió, els tallers nadalencs i els espectacles infantils.

Per encabir tot això, Caldes de Montbui posa a disposició de la Fira tot el centre històric, que aquells dies és d’ús exclusiu de les parades, els vianants i les activitats de carrer. Tot plegat
crea un recorregut nadalenc delimitat pels carrers i les places principals. En aquest recorregut trobareu 150 parades d’objectes de Nadal, artesania diversa, antiguitats, brocanteria, alimentació, cuina sobre rodes i activitats repartides entre els carrerons amb més encant turístic.

 

Darrera actualització: 18.11.2019 | 17:10