Finalitzen els treballs de la segona fase de la piscina antiga

Dilluns, 21 de setembre de 2020 a les 14:45

Els treballs de la segona fase de la piscina antiga han consistit en el manteniment i reparació de l'estructura que aguanta la coberta. Un cop finalitzada aquesta fase, queda pendent una tercera que es preveu realitzar l'any vinent

L’alcalde Isidre Pineda, la regidora d’Esports, Núria Carné, i el regidor d’Urbanisme, Jordi Martín, han visitat aquest matí el Complex Esportiu Les Cremades i el Pavelló del Bugarai, per valorar l'evolució de les obres que s'estan realitzant en aquests equipaments.

  Isidre Pineda, alcalde de Caldes 

   Nuria Carné, regidora d'Esports

   Jordi Martín, regidor d'Urbanisme

Les obres de rehabilitació de la piscina antiga de Caldes, situada al Complex Esportiu de Les Cremades, tenen un import total de 231.790,14€, i s’estan realitzant en tres fases: una primera, que va començar el desembre del 2019 coincidint amb el tancament de la piscina en motiu de les festes nadalenques i va finalitzar el gener del 2020, una segona que ha finalitzat ara, i una tercera que es preveu fer l’any vinent en un altre moment de l’any en que es pugui aturar l’activitat a la piscina.

Els treballs de la primera fase van consistir en el reforçament de l’estructura de la coberta de la piscina en la seva cara nord i sud. La segona fase ha consistit en el manteniment i la reparació de l’estructura que aguanta la coberta i ha requerit la instal·lació d’una bastida de 8 metres d’alçada. Finalment, la tercera fase, que es preveu realitzar l’any vinent, consistirà en la reposició de la platja actual de la piscina, és a dir, l’aixecament de tot el terra que envolta la piscina i la seva substitució per un nou paviment.

Les obres de rehabilitació estructural de la piscina antiga van començar el 23 de desembre de l’any passat després que la primavera del 2019 es comencés a instal·lar un nou sistema de climatització en aquesta piscina que ha culminat amb la instal·lació d’un nou tub de climatització.

Recordem que les obres per una climatització més saludable i eficient en aquesta piscina es van realitzar durant la primavera de l’any passat. La instal·lació del nou sistema, que millora la qualitat de l’aire - amb una millor renovació de l’aire i una millor regulació de la humitat relativa - i augmenta l’eficiència energètica de l’equipament redunda en un augment del confort de les persones usuàries i també evitarà la degradació dels tancaments i de l’estructura renovada de l’edifici. A més d’aquests beneficis, el nou sistema de climatització, que ha tingut un cost de 118.440 € i ha comptat amb una subvenció de la Diputació de 50000€, contribueix a augmentar l’eficiència energètica de l’equipament.

Val a dir que la piscina antiga continua oferint un gran valor al Complex Esportiu Les Cremades i que gràcies als serveis complementaris de les dues piscines es dóna resposta a una gran demanda de cursos i cursets intensius de natació adreçats a les escoles o a particulars, i també a la tradició calderina d’esports d’aigua. En concret, la piscina antiga s’utilitza majoritàriament per als entrenaments de les seccions de Natació i de Waterpolo del Club Natació Caldes i per als usos d’esportistes individuals del Complex Esportiu Les Cremades.


 


 


 


 

Darrera actualització: 21.09.2020 | 14:57

Imatges