Èxit en la primera edició de l’Art i Tast
El Museu Thermalia va acollir amb èxit la primera edició de l’Art i Tast, una proposta artística i experiencial on, a través de la combinació de patrimoni, art i enologia, es van recórrer els moments clau de la trajectòria de Manolo Hugué i Pablo Picasso
El dissabte, 19 de juliol, a les 19 hores, es va celebrar al Museu Thermalia la primera edició de l’Art i Tast, una nova proposta calderina que aposta per la combinació de patrimoni, art i enologia per recórrer i descobrir els moments clau de la trajectòria de Manolo Hugué i Pablo Picasso. Després de l’èxit d’aquesta primera edició, s’està planificant una segona trobada que es durà a terme, previsiblement, durant el mes d’octubre.
L’Activitat, va durar uns 90 minuts i va comptar amb la dinamització de l’Helena Pielias, artista i mediadora d’art que va connectar al públic amb els artistes i les seves obres d’art a través dels records i a partir de cinc moments clau, i amb el Marc Miras, sommelier i responsable de La Vallesana Espai Degustació, que va combinar aquesta experiència artística amb un maridatge de vins que es van triar a partir del que es trobava a les cartes dels bars del moment i època.
El recorregut va fer una breu, però intensa, immersió en cinc moments destacats de la vida i obra de Manolo Hugué i Pablo Picasso, travessant espais emblemàtics que van ser testimonis del seu trajecte artístic i vital. Cada moment es va ubicar en una sala diferent del museu, on el públic va poder viure una experiència multisensorial, entre records i sabors.
Itinerari de la visita:
1. Els Quatre Gats
- La primera parada va tenir lloc als Quatre Gats, la cerveseria-taverna-hostal barcelonina inaugurada el 1897, punt de trobada clau d’artistes contemporanis com Manolo, Carles Casagemes i Picasso.
- Presentació i tast de Manzanilla La Papirusa Lustau.
2. L’Hippodrome de París
- A l’Hippodrome, un cafè-restaurant situat al boulevard de Clichy, en ple barri de Montmartre, es va evocar l’ambient efervescent i nocturn que va envoltar Manolo, Casagemes i Picasso al París del segle XX.
- Presentació i tast de Chablis de Domaine Thierry Mothe Chablis Villages.
3. Maison Delcros
- A la Maison Delcros, dedicada a l’obra de Manolo, el públic va poder apreciar la seva pintura en un ambient íntim i contemplatiu.
4. Terrassa del Balneari Borquetas
- En aquest punt, la conversa va girar al voltant de Manolo, Wilfredo Lam i el marxant d’art Kahnweiler,
- Presentació i tast d’Alta Alella Dolç Mataró.
5. Studio Visage de Perpinyà
- Finalment, a l’estudi de fotografia de Raymond Fabre, es va explorar la relació entre Manolo, Picasso, Rosa, Totote i la família Lazerme.
- Presentació i tast de Moscat de Rivesaltes.
Aquesta acció s’emmarca en l’eix núm. 6 del Pla d’Actuació Municipal 2023/2027 de l’Ajuntament de Caldes de Montbui. Més informació a www.caldesdemontbui.cat/pam.