Èxit de visites a «l’Art i tast virtual» i al «Recorregut virtual del circuit termal» amb motiu del Dia Internacional dels Museus

Dilluns, 18 de maig de 2020 a les 12:29

El Museu Thermalia va participar en el Dia Internacional dels Museus publicant un vídeo de l’exposició permanent de Termalisme. Unes 30 persones van assistir a «l’Art i Tast virtual» el dissabte i 35 persones van gaudir d’un recorregut virtual pel circuit termal el passat diumenge.

L’alerta sanitària ha fet impossible mostrar al món la nova exposició permanent del Museu Thermalia, que es va obrir al públic uns dies abans de l’inici del confinament i que s’havia d’inaugurar el cap de setmana del 13 i 14 de març.

El Dia Internacional dels Museus ha esdevingut una oportunitat per acostar aquesta iniciativa de caràcter permanent, allotjada just a sota de la planta dedicada a Picasso i a Manolo Hugué i que explica l’estreta relació entre la vila i el fet termal. El personal del Museu ha fet un audiovisual que explica els diferents àmbits de l’exposició: l’aigua termal, les Termes Romanes, els oficis sorgits del fet termal, els balnearis, la Font del Lleó i l’obra de Manolo Hugué.

El vídeo se suma a les propostes que museus d’arreu del país van presentar el divendres passat en el marc del DIM Digital 2020 i es pot veure al canal Youtube de l’Oficina de Patrimoni de la Generalitat de Catalunya, a través d’aquest enllaç

En paral·lel el Museu proposava dues activitats més que eren assistir a un art i tast virtual el dissabte 16 a les 19 h i un recorregut virtual pel circuit termal el diumenge 17 a les 12 h.

L’activitat de l’Art i tast virtual que es va fer dissabte es va emetre via zoom i van participar una trentena de persones. Es va fer un recorregut per l’escultura i la pintura de Manolo Hugué, fent breus referències a la seva biografia, important per entendre la seva obra i es va parlar també de la relació d’amistat entre ell i Picasso. També es van mostrar dibuixos, ceràmiques de la col·lecció Picasso de Thermalia, entre elles dues peces de Picasso que no estan exposades.

Diumenge es va fer un recorregut virtual pel circuit termal amb la participació d’unes 35 persones on es va parlar de l’origen de l’aigua termal, del seus usos (terapèutics, culinaris, oficis, olla), de la Font del Lleó, de les Termes Romanes, de l’efervescència balneària i dels safareigs.

Les activitats van ser dinamitzades per tot el personal de Thermalia.

 


 

Darrera actualització: 18.05.2020 | 12:40