Etapa de la represa: mascareta, higiene i distància d’1,5 m

Divendres, 19 de juny de 2020 a les 11:05

Amb l’entrada de tot Catalunya en l’etapa de la represa el 19 de juny, el municipi amplia els aforaments dels espais públics en funcionament i es prepara per a altres canvis derivats de la nova etapa

Divendres 19 de juny finalitza la fase 3 de desescalada a tot Catalunya. S’entra així en l’ etapa de la represa i s’acaba l’estat d’alarma a Catalunya.

La fase de la represa té les característiques següents:

  • S'aixequen totes les restriccions de mobilitat a Catalunya.
  • Fins al 25 de juny (període d’adaptació): la capacitat dels espais tancats és del

50 % i dels espais oberts, del 75 %.

  • A partir del 25 de juny: no es marca un percentatge de capacitat sinó que la distància física de seguretat a l’interior dels locals ha de ser de 2,5 m2 per persona i a l’exterior d’1,5 m.
  • És obligatori l'ús de mascareta en espais tancats, quan no es pugui mantenir la distància de seguretat d’1,5 m.
  • Poden obrir els parcs infantils, però cal respectar sempre la distància mínima interpersonal i si no es pot mantenir és obligatori l'ús de mascareta.

Es recomana en tots els casos:

  • Higiene de mans freqüent.
  • Distància de seguretat interpersonal d’1,5 m.
  • Preferència per activitats a l’aire lliure.

 

https://web.gencat.cat/ca/actualitat/detall/Catalunya-entra-en-letapa-de-represa

 

EQUIPAMENTS I SERVEIS: ACTUALITZACIÓ DE L’ESTAT DE 19/06/2020

Parcs infantils: oberts a partir de divendres 19 de juny, respectant mesures generals de seguretat i sempre amb un adult a càrrec dels infants.

Cementiri Municipal: obert des del dimarts 9 de juny, en horari habitual. És obligatori la higiene de mans i l’ús de mascareta. Restriccions d’aforament: 75 % fins el 25 de juny, sempre mantenint 1,5 m entre persones i garantint 2,5 m2 per persona.

Transport urbà: es permet l’ocupació de tots els seients, tot i que s’ha de procurar la màxima separació entre usuaris, quan sigui possible, i la mascareta és obligatòria. Es mantenen els horaris actuals.

Pavellons municipals i Camp Municipal de Futbol: obertura regulada amb comunicació prèvia a la Regidoria d’Esports per fer-ne ús, amb limitacions d’aforament i activitat, sense ús de les grades, vestidors o altres espais comuns.

Complex Esportiu Les Cremades: obertura de les instal·lacions esportives des del 15 de juny. S’estableix un horari preferent per a col·lectius de risc de 9 a 13 h. Es recomana no fer servir els vestuaris i consultar les normes d’ús publicades a www.cncaldes.cat.

Mercat: dimarts 23 de juny s’incorporen de nou els productes no alimentaris, que ocuparan els carrers de Montserrat (entre Avel·lí Xalabarder - Torras y Sayol i Pi i Margall), de Rector Alemany i de Gregori Montserrat i la plaça de Catalunya, amb una afectació de la via pública de 6 a 16 h. Les parades d’alimentació seguiran a l’avinguda de Pi i Margall.

Biblioteca: en marxa el servei de préstec amb cita prèvia i horari reduït (dilluns, dimarts, dijous, divendres de 16 a 19.30 h i dimecres de 10 a 13.30 h). Les devolucions es poden fer a través de la bústia exterior. L’obertura de sales està en estudi (s’informarà) i el servei de préstec interbibliotecari està pendent de l’activació per part de la Diputació de Barcelona.

Museu Thermalia: en marxa l’obertura amb aforament d’un 50 %, en horari de divendres i dissabte de 18 a 20 h i diumenge de 12 a 14 h.

Escoles bressol municipals La Lluna i Gegant del Pi: obertura del 15 de juny al 15 de juliol.

Escoles i instituts: obertura des del 8 de juny en les condicions informades per cada centre a les famílies.

Segueixen tancats: Banys Termals El Safareig, Safareigs La Portalera i La Canaleta, Sala Delger i La Piqueta

OMIC: obertura el dilluns 22 de juny. Cal demanar cita prèvia a través del tel. 93 865 45 30 o del correu omic@omiccaldesdemontbui.cat. Horari de dilluns a divendres de 9 a 14 h.

 

 

Darrera actualització: 19.06.2020 | 12:58