Escaldarium mediàtic amb presència a la televisió i a la ràdio

Dilluns, 13 de juliol de 2020 a les 14:20

L’any del confinament no s’ha pogut  viure l’Escaldarium com sempre, però s’ha mantingut la seva essència a través de La Xarxa, VOTV i Ràdio Caldes

Josep Busquets, regidor d'Escaldarium

El 13 de maig, l’Ajuntament i els organitzadors de la festa anunciaven la suspensió de l’Escaldàrium d’enguany, tot i que deixaven la porta oberta a la incorporació de propostes que mantinguessin viva l’essència de la festa. Així, Ball de Diables, Bombers Voluntaris, La Forca i Ajuntament de Caldes de Montbui van configurar un programa especial d’aquesta edició confinada de l’Escaldàrium, que s’ha pogut seguir a través de Ràdio Caldes, del programa “Horari d’Estiu” de la Xarxa TV i de VOTV.

L’Escaldàrium als mitjans

El programa de La Xarxa “Horari d’Estiu” va entrevistar el músic i compositor dels temes de l’Escaldàrium Ramon Solé, i al director de l’Escaldàrium de Cambra Andreu Brunat, així com representats del Club d’Hoquei i de l’Espiga d’Or sobre el pa termal, entre altres. L’emissió es va fer en directe des del passeig del pàrquing Centre – El Sindicat el dissabte entre les 18 i les 20 h.

Una hora i mitja més tard, VOTV emetia l’Escaldàrium de Cambra, sota la direcció d’Andreu Brunat, i prèviament gravat a les Termes Romanes durant la setmana. VOTV  també va emetre el curtmetratge Sense rostre (2016), autoeditat pel Ball de Diables i dedicat a les dones calderines que van morir acusades de bruixeria, i va recuperar el reportatge de Sergi Moreno, Escaldàrium, la festa entre el cel i l’infern del 2014.

Ja per tancar la nit, a les 24 h, els diables van encendre uns trons per recordar la festa i per avisar que començava a Radio Caldes la reemissió de l’edició de 2019.

El compromís social

Ajuntament i organitzadors van acordar destinar l’estalvi generat per la suspensió de la festa a mesures d’acció social, per fer front a l’agreujament de la situació econòmica de famílies calderines amb motiu de la crisi Covid-19.

Darrera actualització: 15.07.2020 | 13:25