Escaldàrium confinat i solidari

Divendres, 3 de juliol de 2020 a les 16:00

L’any del confinament no es podrà viure l’Escaldàrium en viu, però es manté viva la seva essència a través de La Xarxa, VOTV i Ràdio Caldes i es destina el pressupost de la festa a fins socials 

El 13 de maig, l’organització va anunciar la suspensió de la festa deixant la porta oberta a la incorporació de propostes que s’afegissin a l’univers Escaldàrium, malgrat aquest 11 de juliol ningú ruixi de foc ni d’aigua la plaça de la Font de Lleó.

Aquesta setmana, Ball de Diables, Bombers Voluntaris, La Forca i Ajuntament de Caldes de Montbui fan públic el programa de l’edició confinada de l’Escaldàrium, que tindrà lloc entre pantalles i ones de ràdio.

L’Escaldàrium confinat aprofita aquesta ocasió per seguir creixent en valors com ara:

La seva música: les composicions de Ramon Solé, músic i compositor, sonen en una nova edició de l’Escaldàrium de Cambra, gravada a les Termes Romanes aquesta setmana, sota la direcció d’Andreu Brunat. S’emetrà a les 21.30 h per VOTV 

El to crític i reivindicatiu: també VOTV  emet el curtmetratge Sense rostre (2016), autoeditat pel Ball de Diables i dedicat a les dones calderines que van morir acusades de bruixeria.   

El compromís social: Ajuntament i organitzadors han estat d’acord en destinar l’estalvi generat per la suspensió de la festa a mesures d’acció social, per fer front a l’agreujament de la situació econòmica de famílies calderines amb motiu de la crisi Covid-19.

A més, en la programació audiovisual emesa per La Xarxa i VOTV es dedicaran dues hores de programació en directe a la festa i els seus protagonistes i es recuperarà a VOTV el reportatge de Sergi Moreno, Escaldàrium, la festa entre el cel i l’infern (2014). Finalment, a les 12 de la nit, serà Ràdio Caldes l’encarregada de fer tremolar la terra i obrir l’esquerda per on escapin les forces de l’infern. L’emissora local emetrà la gravació de la festa de l’any 2019, una edició que va ser especial perquè va suposar la tornada de l’Escaldàrium a la plaça de la Font del Lleó i la incorporació d’una bèstia d’aigua, la Hidra, el major enemic de la coneguda bèstia de foc dels Diables, la Godra.

Darrera actualització: 15.07.2020 | 13:38