Escaldàrium cívic i segur

Divendres, 8 de juliol de 2022 a les 12:20

Mossos i Policia Local coordinen un dispositiu de seguretat especial que vetllarà per un Escaldàrium segur abans, durant i després de la festa i que comptarà amb un centenar de professionals

 

Els dies 8 i 9 de juliol, Mossos i Policia Local de Caldes de Montbui activen un dispositiu de seguretat per acompanyar  la celebració de l’Escaldàrium.

Els cossos de seguretat actuen davant la previsió que el retorn de la festa a la plaça de la Font del Lleó després de dos anys generi una gran afluència d’assistents i amb la voluntat de reforçar l’esperit cívic del gran esdeveniment calderí.

 El dispositiu preveu mesures especials per garantir la seguretat del públic en  l'arribada, assistència i retorn de la festa. Abans de començar l’esdeveniment es faran controls preventius en els accessos al municipi i, posteriorment, en els carrers que porten a la plaça de la Font del Lleó. L’objectiu és evitar l’entrada de persones amb objectes perillosos i actuar amb les denúncies i les actuacions oportunes en cas d’infraccions.

Durant la celebració de l’Escaldàrium s’establirà un Centre de Coordinació que tindrà com a base l’Ajuntament i que l’integren membres de Mossos, Policia Local, organització, Protecció Civil, Bombers Voluntaris, Serveis sanitaris i Seguretat Privada. En aquest punt, i com a novetat en el dispositiu, la Unitat de Drons de Mossos d’Esquadra proporcionarà imatges aèries en directe de la plaça de la Font del Lleó i dels carrers adjacents per tal de reaccionar en cas d’aglomeracions excessives, incidents i fets d’interès per la seguretat de tothom.

Després de la festa també es faran controls d’alcoholèmia a les vies de sortida i s’activaran patrulles amb Policia Local, Mossos i equips d’ordre públic a l’entorn del parc de Can Rius i el centre històric.

En conjunt, hi haurà prop d’un centenar de professionals de la seguretat per donar resposta als incidents, assistència a la ciutadania i garanties de seguretat durant tota la nit.

Darrera actualització: 08.07.2022 | 12:05