Es prorroguen les restriccions vigents per mantenir el control de la pandèmia

Divendres, 27 d'agost de 2021 a les 00:00

Una nova resolució de la Generalitat proposa la pròrroga de les mesures restrictives en materia de salut pública per a la contenció del brot epidemic de la covid-19 a Catalunya. Desapareix el toc de queda nocturn a tot Catalunya

Tot i la desaparició del toc de queda a tot Catalunya, que a Caldes ja es va aixecar la setmana passada, la Generalitat manté vigents les restriccions per tal de frenar l'escalada de contagis de Covid-19 de les últimes setmanes.

La resolució SLT/2665/2021, de 26 d'agost, que es pot consultar aquí, proposa que es prorroguen i es modifiquen les mesures en matèria de salut pública per a la contenció del brot epidèmic de la pandèmia de COVID-19 al territori de Catalunya.

D’acord amb la situació, el Centre de Coordinació Operativa de Catalunya (CECAT) del departament d’Interior de la Generalitat manté activat el Procicat en fase d’Emergència per malalties transmissibles emergents amb potencial alt risc.

Principals mesures restrictives

  • El tancament de tota activitat, a les 0.30 h. Aquesta mesura afecta totes les activitats, com ara les culturals, la restauració, l’oci nocturn, les celebracions religioses —com ara casaments—, el repartiment i servei a domicili o els comerços de 24 hores. En queden exempts, només, els serveis de restauració de les àrees de servei de les grans vies de comunicació.

  • Limitació de les reunions a un màxim de 10 persones.

  • Als bars i restaurants es pot atendre els clients a la barra, respectant la distància de seguretat d'1,5 metres. A l'interior l'aforament màxim és del 50%, i les taules, separades 2 metres, poden ser de màxim 6 persones. A més, s'ha de garantir que hi hagi ventilació. A l'exterior no es limita l'aforament, però també cal una separació de 2 metres entre taules, que poden ser de 10 persones màxim, excepte si són convivents.

  • Prohibit menjar i beure al carrer. Per impedir que es facin botellades i trobades de grups al carrer o en llocs com places, parcs i platges, també queda prohibit menjar i beure a la via pública.

  • Que els municipis tanquin els espais públics, també, a les 0.30 h. Això inclou les places, els parcs i les platges.

  • Pel que fa a les activitats culturals, als concerts i festivals, tothom haurà d'estar assegut mantenint distàncies. El requisit d'estar assegut i mantenint distància també s'aplica a les activitats de cultura popular i tradicional. A més, l'aforament màxim ha de ser del 70%, amb un nombre màxim de 1.000 persones per sala i sessió.

Aquestes noves mesures se sumen a les que van entrar en vigor el 9 de juliol i que, a grans trets, ja van suposar el tancament de l'oci nocturn en espais interiors.

 

Darrera actualització: 27.08.2021 | 15:19