Es presenta la 20ena edició del Campus Ítaca en què hi participen 5 alumnes del l’Institut Manolo Hugué

Divendres, 26 de maig de 2023 a les 00:00

Cinc joves de l’Institut Manolo Hugué participen al XX Campus Ítaca, una iniciativa per incentivar els joves a continuar els estudis organitzada per la Fundació Autònoma Solidària amb la col·laboració de l’Ajuntament

Aquest dijous s’ha presentat el XX Campus Ítaca a les famílies dels alumnes calderins que hi participaran. Els 5 joves de de l’Institut Manolo Hugué han estat escollits a través d’una comissió mixta entre representants de l’Institut i de l’Ajuntament. De fet, un dels elements fonamentals del programa és la col·laboració dels instituts en la selecció i seguiment dels alumnes durant la seva estada i en anys posteriors.

El programa és gratuït i consisteix en una estada diürna de set dies laborables al campus de la UAB durant la qual els joves fan activitats acadèmiques, lúdiques i de suport a l’estudi. La finalitat del programa és incentivar els nois i les noies per aconseguir que un major nombre d’estudiants continuï a la secundària postobligatòria per poder cursar, més endavant, cicles formatius de grau superior o estudis universitaris.

L’edició d’aquest 2023 s’organitza, com ja és habitual, en dos torns. Els alumnes de Caldes participaran al segon torn, que es durà a terme entre el 6 i el 14 de juliol.

El Campus Ítaca, una eina per incentivar els joves a continuar amb els estudis

El Campus Ítaca és un programa socioeducatiu de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) per a estudiants de secundària. El programa va adreçat a nois i noies de 15 anys que han acabat 3r d’ESO i que durant el proper curs hauran d’optar entre accedir al món laboral, cursar algun mòdul professional de grau mitjà o fer batxillerat.

El Campus Ítaca va començar l’any 2004 com un espai de convivència entre nois i noies d’entorns socials diversos i potenciar l’ús del català com a llengua vehicular de comunicació.

Els participants s’organitzen en grups heterogenis. Cada grup té almenys una tutora o un tutor que fa l‘acompanyament i l’orientació en totes les activitats que faran durant la seva estada a la Universitat. Les activitats es fan en grups de treball cooperatiu i són activitats acadèmiques i lúdiques com tallers, debats o la realització d’un projecte i activitats especials.

L’Ajuntament col·labora en el finançament del Campus Ítaca

L’Ajuntament de Caldes de Montbui ha apostat per aquesta iniciativa des de l’any 2007, quan es va signar el conveni de col·laboració amb la UAB. Durant les 16 edicions que s’han dut a terme fins ara hi han participat 106 alumnes de 3r d’ESO de l’Institut Manolo Hugué.

Aquest 2023, l’aportació de l’Ajuntament és de 775 € (uns 155 €/alumne) amb el que es finança bàsicament el transport i el material dels 5 alumnes de l’Institut Manolo Hugué que participen al Campus Ítaca. La manutenció va a càrrec dels joves. La resta del projecte està finançat per la mateixa UAB i pel Grup Santander, com a principal patrocinador.

Darrera actualització: 26.05.2023 | 13:11

Imatges