Es presenta el Ninot de Carnestoltes

Divendres, 14 de febrer de 2020 a les 00:00

La idea del ninot del Carnestoltes d'enguany ha estat proposada pel grup d'alumnes d'ESO i Batxillerat del Taller d'Art l'escola, però en la seva construcció hi participen tots els alumnes del taller

Uns 150 infants d’entre 4 I 17 anys han paticipat en la construcció del Ninot de Carnestoltes que, com cada any, fa el Taller d’Art Muncipal Manolo Hugué de Caldes de Montbui i que es crema la mateixa nit de Carnaval, just després de la Rua. Una Rua que enguany canvia el sentit del seu recorregut i que començarà a la zona esportiva del Bugarai, on fins ara acabava, i acabarà a la plaça de la Font del Lleó on es farà la crema del Ninot.

La presentació del Rei de Carnestoltes s’ha fet aquest dijous al Taller d’Art amb la participació dels infants i joves que han participat en el seu disseny i confecció i que han explicat a la regidora de Cultura Laia Cuscó com ha estat el procés d’aquest any.

        Laia Cuscó, regidora de Cultura 

Albert i Júlia, alumnes del Taller d'Art Municipal

Un Rei de Carnestoltes que sospesa els valors de la societat actual

El ninot de Carnestoltes d’enguany està representat per un personatge femení de color blau, una dona que no és de cap cultura ni de cap raça en concret... d’aquí que sigui blava.

Aquest personatge porta una mena de balança a cada mà I té un braç més alçat que l’altra. En el braç que té alçat hi ha la representació del que es valora més en el món actual: diners, poder o consumisme. A la mà que te més baixa hi ha una representació del que hauríem de valorar més com l’ecologia i el respecte pel planeta.

La Rua canvia radicalment el seu recorregut

El Rei de Carnestoltes serà, com cada any, cremat a la foguera, que enguany es muntarà a la plaça de la Font del Lleó, on es tancarà la festa que haurà començat tres hores abans al parc del Bugarai, al mateix lloc on abans finalitzava.

Així doncs, la celebració del Carnaval a Caldes es preveu que comenci a les 17h a la Pista Esportiva del Bugarai on les comparses faran el ball inicial abans de sortir a la Rua, permetent així que el jurat pugui veure els balls complerts i valorar-los en la seva totalitat per puntuar-los. Un cop fets tots els balls, la Rua sortirà del parc cap a les 18h aproximadament i travessarà tot el municipi fins arribar a la plaça de la Font del Lleó, passant pels carrers Maria Aurèlia Capmany, Montserrat Roig , Avinguda Pi i Maragall, Carrer Major, i Carrer Bellit. Es preveu que la rua arribi a la plaça de la Font del Lleó cap a les 19:30h, on hi haurà xocolata calenta per tothom. Un cop aquí, es farà el lliurament de premis i la crema tradicional del Ninot, el Rei del Carnestoltes que, com semp`re, anirà a càrrec del Ball de diables de Caldes.

Ja és oberta la inscripció al concurs de disfresses del 2020

El concurs de disfresses serà el 22 de febrer, de 16.45 h a 19.30 h. Les inscripcions de comparses i grups al concurs es poden a fer en línia a carnestoltes.caldesdemontbui.cat fins el 17 de febrer a les 14 h. Tant les bases del concurs, com el programa de la festa i el nou recorregut de la grua es pot consultar a http://carnestoltes.caldesdemontbui.ca

Programa Carnaval 2020: Dissabte 22 de febrer

De les 16:00 h a 16:45 h estacionament de les carrosses al carrer Maria Aurèlia Capmany en l’ordre indicat per l’organització.

A les 16:45 h arribada dels participants a l’espai d’espera designat a la pista del parc del Bugarai.

A les 17:00 h es procedirà al lluïment i exhibició de les disfresses concursants. L’ordre de lluïment serà el mateix que l’ordre de la rua.

A les 18:00 h aproximadament començarà la rua, després de l’exhibició dels balls

Recorregut de la rua: Maria Aurèlia Capmany, Montserrat Roig , Avinguda Pi i Maragall, Carrer Major, Carrer Bellit i Plaça de la Font del Lleó.

19.30 arribada a la plaça Font del Lleó:

1.Repartiment de xocolata calenta per a tothom

2.Lliurament de premis

3.Crema del Rei Carnestoltes

4.Música per tancar la festa

Inscripcions al concurs de disfresses

Tothom qui vulgui optar a premi tant individual o parella, o de comparsa, s’haurà d’inscriure abans de les 14.00 h del dilluns 17 de febrer presentant:

1. la inscripció en línia a carnestoltes.caldesdemontbui.cat

2. la música del lluïment en format digital a cultura@caldesdemontbui.cat

Premis

1. Hi haurà 6 premis a les millors disfresses de comparsa i 1 premi a la millor disfressa individual o per parella repartits de la següent manera:

1 Premi especial millor comparsa de Carnestoltes: 300 €

5 Premis de comparsa en diferents categories segons el jurat: 200 €

1 Individual o parella : 100 €

 

Podeu consultar les bases del concurs així com la documentació que cal presentar en el següent enllaç: http://carnestoltes.caldesdemontbui.cat


Perfils i/o etiquetes d’interès:

#carnaval

Darrera actualització: 14.02.2020 | 11:14