Es constitueix el 9è mandat del Consell d’Infants

Dimecres, 23 de gener de 2019 a les 00:00

12 nenes i 6 nens constitueixen el Consell d’Infants 2018/2019 que en la primera sessió planteja un debat sobre possibles línies de treball d’aquest òrgan per aquest curs

Pilar Aznar, regidora de Participació Ciutadana i Voluntariat

                   Consellera

                   Consellera

                   Consellera

                   Consellera

 Isidre Pineda, primer tinent d'alcalde

La sessió constitutiva del nou Consell d’Infants s’ha celebrat aquest dilluns 21 de gener amb 18 alumnes (12 nenes i 6 nens) de 5è i 6è de primària de totes les escoles de Caldes, escollides pel conjunt de l’alumnat de cada classe: El Calderí (4), El Farell (4), Montbui (4) i l’Escola Pia (6).

En aquesta primera sessió, la regidora de Participació Ciutadana i Voluntariat, Pilar Aznar, i el primer tinent d’alcalde, Isidre Pineda van donar la benvinguda als consellers i conselleres i van animar-les a proposar algunes de les millores que, des del seu punt de vista, requereix el municipi.

En la propera trobada els infants hauran de proposar i reflexionar sobre quin ha de ser el tema de treball del Consell d’Infants d’aquest curs. Per això, en aquesta primera sessió, en la que van fer dinàmiques de grup, es va proposar que les conselleres i els consellers traslladin aquesta pregunta a les seves classes i proposin un o dos temes de treball, així com que expliquin quina és la motivació que els fa escollir-los.

Cada consellera i conseller representant haurà d’enviar a l’Ajuntament el resultat del debat fet a la classe, per tal que hi hagi una validació tècnica i es faci el retorn sobre quin tema es podria treballar en el consell d’aquest curs. El criteri per seleccionar un tema o un altre d’entre els proposats, serà buscar un en el què els infants siguin els protagonistes d’organitzar, gestionar i sobretot veure el resultat de la seva participació durant el seu mandat.

La propera trobada del Consell d’Infants serà el 21 de febrer i les següents al març i a l’abril.

La darrera cita tindrà lloc al maig i acabarà amb la celebració de l’Audiència Pública, en una sessió on els consellers i conselleres compartiran la feina feta amb la ciutadania i amb els representants electes de Caldes de Montbui.

Es tracta del 9è mandat del Consell d’Infants, un òrgan a través del qual els infants poden expressar els seus desitjos, demandes, propostes, projectes, o la seva visió crítica per tal de fer un poble millor per a qualsevol col·lectiu de persones que viu a Caldes de Montbui.

Durant aquests anys el Consell ha treballat diversos temes com la mobilitat sostenible, el manteniment de parcs i places, l’apadrinament d’un parc, la creació d'una geocerca, el creació del logo del Consell d’Infants, la targeta infantil per comprar coses de Caldes, el PEC (Projecte Educatiu de Caldes) i un llarg etcètera

El Consell Nacional de la Infància

Caldes de Montbui compta amb dos representants al Consell Nacional de la Infància i l’Adolescència de Catalunya (CNIAC), la Laia i el Reinald, que van ser escollits durant el consell del curs passat.

Durant aquest 2019 es reprendrà l’activitat d’aquest òrgan de participació infantil, l’activitat del qual es va aturar després de l’estiu per qüestions de caràcter pressupostari.

Formen part del CNIAC infants i adolescents de Catalunya d’entre 8 i 17 anys. El CNIAC ha de procurar una representació territorial i social àmplia, és a dir, ha de garantir un nombre semblant de nens i nenes, d’infants i adolescents, així com la presència d’infants més vulnerables: discapacitats, minories ètniques, d’origen estranger i protegits per tutela pública, entre altres.

 

Darrera actualització: 24.01.2019 | 11:36

Imatges

Regidora Pilar Aznar amb membres del Consell d'Infants Sessió consell. Dinàmiques de grup Consell d'Infants 2018/2019 Foto de familia