Entra en vigor el nou reglament que regula la construcció d’escomeses del clavegueram a domicilis particulars

Dilluns, 9 de gener de 2023 a les 00:00

El gener ha entrat en vigor la nova normativa que regula la construcció d’escomeses de connexió al clavegueram de particulars amb l’objectiu d’unificar les actuacions a tot el municipi

El nou procediment estableix que, a partir d’ara, l’encarregat d’executar les obres serà l’Ajuntament a través del Consorci Besòs-Tordera per garantir la correcta construcció d’aquestes connexions

L’1 de gener de 2023 ha entrat en vigor el nou reglament que regula el procediment per a la construcció d’escomeses que connectin amb el clavegueram els domicilis particulars de Caldes de Montbui. A grans trets, això implica que a partir d’ara totes les escomeses que es connectin a la xarxa pública de clavegueram seran executades per l’Ajuntament a través del Consorci Besòs-Tordera. Per tant, el nou reglament no permet que siguin els propis ciutadans els que s’encarreguin de la construcció d’aquestes escomeses, com fins ara.

L’objectiu d’aquesta modificació és regular i unificar els criteris per a la construcció d’aquestes escomeses. Fins ara, l’obra anava a càrrec de cada veí o veïna i això havia provocat problemes a la xarxa de clavegueram per no realitzar correctament les connexions o fer-les de forma deficient. Amb la corresponent despesa per les finances públiques alhora de fer les obres de reparació. Per això, el ple de juliol va aprovar el nou reglament que canvia el procediment per a la construcció d’aquestes escomeses.

Nou procediment

El nou reglament estableix que, a partir d’ara, s’haurà de sol·licitar la llicència d’obres per a la connexió a la xarxa de clavegueram a l’Ajuntament amb la presentació dels següents documents:

  • Sol·licitud específica
  • Ubicació i característiques de l'establiment o de l'activitat
  • Plànol de la xarxa de desguàs interior de l'edifici en planta i alçada, a escales respectives 1:100 i 1:50, detallant expressament els sifons generals i la ventilació aèria
  • En el cas de peticionaris de caràcter industrial, s'adaptarà a més a més a les altres prescripcions determinades pel reglament. Igualment, caldrà sol·licitar la llicència de connexió

A partir d’aquí, un cop aprovada i notificada la llicència d’obres, els particulars s’hauran de dirigir directament a la seu electrònica del Consorci Besòs-Tordera, que serà l’encarregat de realitzar l’execució de l’obra.

Les persones interessades seran les encarregades de sol·licitar l’execució de l’escomesa indicant el número de llicència d’obres aprovada per l’Ajuntament. Un cop feta la sol·licitud, la persona interessada rebrà un document que inclourà el pressupost de l’obra així com tota la informació necessària per a la seva execució. El cost de l’obra serà assumit íntegrament per l’interessat.

Per qualsevol dubte, podeu posar-vos en contacte amb l’Àrea de Serveis Territorials, trucant al número de telèfon 93 862 70 23 o bé a través de correu electrònic a l’adreça territori@caldesdemontbui.cat.

Darrera actualització: 09.01.2023 | 11:13