Entra en servei el pas soterrat de la C-59 d’accés al cementiri

Divendres, 29 de juliol de 2022 a les 00:00

El nou pas soterrat de la C-59 per a vianants i ciclistes que connecta el nucli urbà amb el Cementiri, a l’alçada del c. Bigues, entra en servei. L’obra recupera el gir a l’esquerra en aquest punt

El pas soterrat de la C-59 per accedir al cementiri ja és una realitat. El nou pas, construït a l’alçada del carrer Bigues, suposa fer realitat una antiga reivindicació municipal per solucionar la comunicació entre el centre urbà i el Cementiri Municipal i entorns.

El projecte ha suposat també la construcció d’un vial de 360 metres de longitud per a vianants i ciclistes que connecta amb el pas inferior. D’aquesta manera, ara és més fàcil i segur l’accés a peu o en bici al cementiri Municipal i a tot l’entorn d’aquest espai. A més, amb aquest nou pas inferior, es promou també una mobilitat més sostenible amb els barris extraurbans de Can Regasol i Els Lledoners.

Les obres també han permès recuperar el gir a l’esquerra des de la C-59 pel carrer Bigues pels vehicles que circulen en sentit nord, direcció a Sant Feliu de Codines. Per tant, s’habilita un nou accés al nucli urbà que permetrà descongestionar la resta d’accessos existents. El projecte també preveu la creació dels corresponents carrils d’acceleració i alentiment associats a aquest accés.

Els treballs de construcció del pas soterrat han anat a càrrec del departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya i han tingut un pressupost final d’1,1 MEUR.

Paral·lelament, l’Ajuntament ha aprofitat per dur a terme els treballs per reconduir el conegut com a camí de les Viudes cap el nou pas soterrani. Una actuació que permet redirigir els vianants i ciclistes cap a aquest nou pas segur. D’aquesta manera, s’ha canviat el recorregut d’aquest camí que, fins ara, creuava la C-59 sense seguretat. Aquestes obres d’adequació han tingut un cost de 40.000 € i els treballs han anat a càrrec dels operaris de la Brigada Municipal.

L’alcalde, Isidre Pineda, i el secretari de Territori i Mobilitat del Departament de la Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori de la Generalitat de Catalunya, Isidre Gavín, han visitat aquest dijous la nova infraestructura i han signat el conveni de cessió de la titularitat i la gestió del nou pas soterrat.

El ple de juny de l’Ajuntament va aprovar per unanimitat l’acord del conveni de col·laboració entre la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Caldes de Montbui que preveu la cessió de la titularitat i la gestió del pas soterrat al municipi. Per tant, a partir d’ara la conservació, explotació i el manteniment d’aquest vial correspon a l’Ajuntament.

Aquest nou pas soterrat se suma al que es va construir el 2019 per facilitar l’accés al polígon industrial La Borda. Unes actuacions que permeten millorar la permeabilitat entre ambdós costats de la C-59 dins del terme municipal. 

Darrera actualització: 29.07.2022 | 09:07