Engega de nou la Via del Pintxo amb més establiments que mai

Dijous, 16 de maig de 2019 a les 00:00

Del 23 de maig a l’1 de juny Caldes celebra la 4a Via del Pintxo, l’edició amb més participació en la que bars i restaurants competiran per crear el millor pintxo i el pintxo més popular

 

Isidre Pineda, regidor de Turisme

Carles Martin, president de l'Associació Projecte Mexcla't

Arnau de Villasante, de l'establiment Uliyo sushi bar

Marc Miras, de l'establiment La Vallessana Degustació

28 establiments participen en la celebració de la 4a Via del Pintxo, la més concorreguda fins ara. L’Associació Projecte Mexcla’t, l’Ajuntament de Caldes de Montbui, la marca cervesera Damm i la Cooperativa Crític, engeguen aquesta nova edició on bars i restaurants de Caldes competiran pel Premi Via del Pintxo 2019, que atorga el jurat; el Premi Pintxo Popular 2019, que atorga el públic amb una votació i el Premi Turístic 2019, on es valorarà la utilització de productes típics, de proximitat i relacionats amb el turisme de la població.

Com cada any tots els establiments oferiran un pintxo més una beguda (canya, quinto o similar) per 2,5€ i tothom en podrà valorar el sabor, la presentació i l’originalitat.

Els participants posen tot l’enginy per presentar creacions que donin a conèixer la gran qualitat de la gastronomia calderina. Any rere any la ruta ha anat despertant l’interès del territori, consolidant el projecte impulsat per l’Associació Mexcla’t i l’Ajuntament de Caldes de Montbui.

Enguany, Via per zones

Els establiments participants es dividiran en 5 zones i els consumidors rebran una targeta a timbrar a cada establiment on facin consumició del pintxo a concurs. Si timbren a un establiment de cada zona, reben un record de regal de la Via del Pintxo.

Enguany els seguidors trobaran una nova i diversificada participació d’establiments i un radi d’abast de zones del municipi més ampli que en anteriors edicions. Cada any la via a recórrer és més gran i més representativa del territori gastronòmic calderí.

Els establiments participants enguany són el Àgora d’Adindep, Cafè del Centre, Cases dels Mestres, Canfanga, Can J, Can Sisku nou, El Caffè Iseo Gelateria, El Plat a casa, El Remei, El Temple, Club Regasol, Festuk Cafè, Cafeteria Fundació Santa Susana, Frankfurt Caldes, Gaudim, il Lago, La Carbonera, La Cuineta, La Pelleria, La Vallesana Espai Degustació, Na Madrona, Olimpo, Pelliz-Kito, Robert de Nola, Temes Victòria, Ukiyo, Winner i Xeflis.

A banda de competir per la millor tapa, tots tenen l’objectiu de passar-ho bé i fer ambient de poble donant a conèixer la gastronomia calderina.

S’entén per pintxo el producte d’elaboració culinària en petit format, de fàcil degustació, destinat a menjar-se directament amb les mans i que permet, en ocasions, la utilització d’algun petit utensili que faciliti la seva degustació com un escuradents o una cullera japonesa.


Han presentat l’edició 4 de la Via del Pintxo Calderina el regidor de Turisme i Termalisme, Isidre Pineda, el president de l’Associació Projecte Mexcla’t i representants d’establiments participants.


Més informació

Raquel Costa, tècnica de l’Oficina de Turisme. T. 93 865 41 40

www.visiteucaldes.cat


 


 

Darrera actualització: 20.05.2019 | 11:18