En marxa una nova edició de la campanya d’identificació genètica dels excrements de gossos dels carrers del municipi

Dimecres, 19 d'octubre de 2022 a les 00:00

L’Ajuntament continua amb la campanya de recollida de mostres genètiques per identificar els excrements de gossos que hi ha als carrers, i poder sancionar els propietaris que incompleixen la normativa

Aquest dimarts s’ha dut a terme la primera de les quatre campanyes d’identificació de dades genètiques d’excrements de gossos previstes pels propers mesos. Els agents de la Policia Municipal han recorregut diversos carrers del barri de la Bolera i de la ruta escolar del Montbui durant la qual s’han recollit una desena de mostres genètiques dels excrements que s’han localitzat. A partir d’aquí, s’intentarà identificar l’animal i el seu propietari per sancionar-lo per haver incomplert la normativa que obliga a recollir del carrer les defecacions dels animals de companyia.

Des del 2020 s’han enviat al laboratori més d’un centenar de mostres recollides pels carrers i espais públics del municipi. Aquestes mostres ha permès identificar 36 infractors de la ordenança municipal i l’Ajuntament ha iniciat per cada cas el corresponent expedient sancionador. En aquests moments, al registre de dades genètiques de Caldes de Montbui hi ha les dades genètiques de 1.993 animals.

La campanya té com a objectiu conscienciar els propietaris de gossos de l’obligatorietat de recollir les defecacions que facin els animals a la via pública. Però, a la vegada, també serveix per detectar els animals que no estan censats, tal com estableix la llei, i informar als propietaris. En aquest sentit, gràcies a les successives campanyes que s’han fet els últims anys han permès duplicar el nombre de gossos censats al municipi. A 1 de gener de 2022, a Caldes de Montbui hi havia registrats 2.849 gossos. Mentre que abans d’iniciar aquestes campanyes, el març del 2018, tan sols es tenien censats 1.414 gossos al municipi. 

Darrera actualització: 19.10.2022 | 11:16