En marxa la construcció de 5 habitatges polivalents

Dimecres, 17 de febrer de 2021 a les 00:00

A principis de febrer ha començat la construcció de 5 habitatges polivalents que se sumen a l’ampliació de l’habitatge públic en la qual treballa l’Ajuntament. El projecte mobilitza 20 llocs de treball

             Alcalde Isidre Pineda

      Regidor d'Habitatge Jordi Martin

L’Ajuntament ha iniciat la construcció de 5 habitatges públics a l’antiga sala polivalent situada al costat del Centre Cívic i actualment sense ús. Es tracta d’una reforma i canvi d’ús d’aquesta Sala Polivalent per habilitar-la com a habitatges polivalents que seran gestionats pel propi consistori. La superfície construïda total és de 310m2 i la superfície mitjana útil per habitatge és de 36m2.

Els habitatges, que disposaran d’una zona comú per a usos diversos, com per exemple el rentat de la roba, es destinaran a donar resposta a situacions d’emergència o a necessitats específiques derivades del context de crisi i la reduïda oferta d’habitatge existent.

Aquest projecte se suma a les accions que està portant a terme l’Oficina d’Habitatge de Caldes de Montbui per garantir el dret a l’habitatge a Caldes de Montbui i també per impulsar noves formes d’afrontar les dificultats d’accés a l’habitatge que viu el país, agreujades per la pandèmia.

Alhora, és una més de les accions d’obra pública que l’Ajuntament tira endavant per tal de fomentar l’activitat econòmica i la generació de llocs de treball. En aquest projecte hi treballaran unes 20 persones.

Eficiència energètica i espais d’ús comú

El projecte preveu la instal·lació d’un sistema d’aprofitament energètic a través de la col·locació de 27 plaques fotovoltaiques a la coberta de l’edifici, aportant així un caràcter sostenible a la nova construcció.

A més de l’ús d’energies renovables que permet un estalvi en la despesa energètica general, l’Ajuntament s’està treballa per oferir tarifes planes de tots els serveis a tots els habitatges (aigua, electricitat i Internet).

Pel que fa a les condicions de construcció, s’habiliten 4 unitats amb una superfície útil de 36,05 m2 i una cinquena unitat amb una superfície útil de 40,62 m2. Totes tenen un espai per a ús de cuina, menjador i sala d’estar, una habitació i un bany.

Per ampliar les possibilitats de l’espai i donar més opcions a les persones usuàries, l’equipament compta amb una terrassa d’ús comunitari de 33, 45m2 a la primera planta, a més d’un distribuïdor i una galeria de 23,62m2.

El total, la superfície útil a reformar és de 267,07m2 i la superfície construïda total és de 310,81 m2.

El cost total de la reforma que assumeix l’Ajuntament íntegrament és de 350.000,00 € (70.000,00 € per habitatge) i es preveu que les obres s’acabin durant el segon semestre d’aquest any.

Consolidant 44 habitatges públics l’any 2023

La construcció de l’habitatge polivalent del carrer Buenos Aires és una de les accions promogudes per donar compliment a la política que està duent l’Ajuntament en matèria d’accés a l’habitatge.

Altres accions en matèria de dret a l’habitatge

  • Tramitació d’ajuts des de l’oficina de l’habitatge de Caldes de Montbui fruit del conveni amb la Generalitat de Catalunya: l’any 2020 es van atendre 454 sol·licituds, un 20% més que l’any anterior

Accions en matèria d’accés a l’habitatge

  • Gestió dels 7 immobles procedents del sistema Tanteig i Retracte i dels 6 immobles que persones propietàries han posat a disposició de la Borsa d’Habitatge municipal

  • Promoció d’habitatge públic: actualment es gestiona la construcció dels habitatges polivalents, els 9 habitatges joves de l’Avinguda Josep Fontcuberta i el projecte d’habitatge cooperatiu de la plaça de l’11 de Setembre.

En total, es preveu que l’any 2023 hi hagi 44 habitatges d’HPO a Caldes de Montbui.

Darrera actualització: 17.02.2021 | 15:34