En marxa la campanya impulsada pel Consell d’Infants per reduir l’ús de plàstics als comerços de Caldes

Dijous, 26 de maig de 2022 a les 17:00

La campanya “Fora Plàstics” es basa en uns cartells amb els lemes escollits pels alumnes de 5è i 6è de les escoles de Caldes i uns vídeos per les xarxes socials elaborats pels propis estudiants

Tret de sortida de la campanya “Fora Plàstics” impulsada pel Consell d’Infants. La iniciativa té com a objectiu reduir l’ús de plàstics al municipi. En especial, en els comerços. Per això, busca conscienciar els clients i als comerciants de la necessitat de fer servir envasos de paper o cartró i alhora fomentar l’ús d’altres tipus d’envasos reutilitzables o compostables. Una campanya que compta amb la col·laboració de Shop In Caldes.

Durant aquesta setmana es començaran a penjar pels establiments de Caldes els diferents cartells que s’han elaborat amb els missatges escollits pels alumnes de 5è i 6è de primària de totes les escoles del municipi. En concret, s’han seleccionat 6 missatges diferents d’entre tots els que es van proposar: “I si reduïm el consum de plàstics? Junts ho aconseguirem!”, “El plàstic no és fantàstic, el cartró és molt millor”, “Si no millorem, el món plastificarem”, “El poble que jo vull, el cartró escull”, “Com menys plàstic, més fantàstic!” i “Si el planeta vols salvar, menys plàstic has d’utilitzar, i com diuen les quatre erres: reciclar, reduir, reutilitzar i recuperar”.

Pel que fa als vídeos, a partir d’aquesta setmana es començaran a publicar a través de les xarxes socials de l’Ajuntament. Els vídeos s’aniran publicant de forma periòdica durant les properes setmanes. Els propis estudiants s’han encarregat de decidir quin tipus de vídeo feien, quin missatge volien donar i, finalment, gravar-los.

Els consellers i conselleres del Consell d’Infants van presentar la iniciativa a l’Audiència Pública que es va realitzar el passat 18 de maig amb els representants del consistori i van defensar la necessitat d’impulsar campanyes d’aquestes característiques per protegir el medi ambient, lluitar contra el canvi climàtic i millorar Caldes de Montbui.

 

 

Darrera actualització: 26.05.2022 | 17:47