Emotiva trobada virtual del voluntariat del projecte Mentoria

Dijous, 2 de juliol de 2020 a les 00:00

L’Ajuntament organitza una trobada virtual per posar en valor el projecte Mentoria, d’acollida i acompanyament a menors reagrupats, que ha tingut una importància cabdal durant el confinament

L’alcalde i la regidora de Nova Ciutadania, Ángeles Llive, s’han trobat amb els mentors i mentores per expressar el seu reconeixement, agraïment i valorar l’esforç per continuar realitzant la mentoria també durant el confinament. A la reunió també ha assistit Daniel López i Albert Sanz, president i el secretari de Caldes Solidària, entitat amb qui l’Ajuntament va de la mà per tirar endavant aquest projecte d’acollida de persones nouvingudes.

A la trobada els 11 mentors i mentores han agraït la possibilitat de participar en el projecte i han explicat què els aporta participar com a voluntaris del projecte Mentoria. Una experiència enriquidora per a ells, i també per als infants i les famílies que reben aquest acompanyament.

Ser un referent per a ell”, “sap que pot comptar amb mi”, “aprendre d’altres cultures”, “passem una bona estona practicant amb el català i rient”, “m’està enriquint molt”, “és un suport emocional molt important per als infants”, han estat alguns dels seus comentaris.

L’alcalde i la regidora han reconegut la tasca solidària dels voluntaris i les voluntàries en un projecte tant important, i molt necessari, com a primer pas d’inclusió d‘infants nouvinguts, valents i valentes, que igual que les seves famílies, ho deixen tot enrere per començar una nova vida a Caldes.

El president de Caldes Solidària, Daniel López Codina, s’ha referit al compromís solidari de l’entitat que des de fa una vintena d’anys treballa en l’acollida de nous calderins. També ha agraït el suport de l’Ajuntament per poder tirar endavant el projecte Mentoria.

Actualment hi ha 15 parelles de mentoria actives. Els infants i joves mentorats provenen de Mali, Armènia, Paraguai, Colòmbia, Xina, Marroc, Equador i Guatemala.

El projecte Mentoria

El projecte Mentoria, impulsat per la regidoria de Nova Ciutadania de l’Ajuntament de Caldes de Montbui i Caldes Solidària, és una eina d'acollida i de prevenció adreçada als infants i joves nouvinguts que acaben de ser reagrupats. Els mentors els fan un acompanyament, d'una durada mínima d'un any, per ajudar-los en les seves necessitats, a conèixer millor el poble, i ser un referent per a ells; els ajuden a desenvolupar el seu potencial i així afavoreixen la seva inclusió cultural, social i lingüística.

La Mentoria ha demostrat la seva efectivitat en altres municipis i països en la millora de les habilitats socials i cognitives, el benestar emocional i el desenvolupament d’una identitat positiva. Millors resultats acadèmics, millors relacions amb altres adults entre els joves que han tingut una relació d’una certa durada amb un mentor, en són alguns dels resultats observats.

Més informació: Regidoria de Nova Ciutadania  ·  integraciociutadana@caldesdemontbui.cat

Darrera actualització: 15.07.2020 | 13:44