El Safareig de la Portalera es renova aprofitant la celebració de l’assemblea general de l’EHTTA a Caldes

Dimarts, 3 de maig de 2022 a les 13:00

Les obres d’arranjament del Safareig de la Portalera han permès actualitzar aquest espai, on es durà a terme el “Cafè d’Europa”, una de les activitats de la trobada de vil·les termals europees

La celebració a Caldes de l’Assemblea General de l’Associació Europea de Viles TermalsHistòriques (EHTTA) ha servit també per renovar i sanejar el patrimoni local. En concret, s’ha aprofitat aquest esdeveniment per dur a terme diverses accions de millora del Safareig de la Portalera. I es que, aquest és un dels espais principals de les activitats que es duran a terme durant aquesta setmana en què, caldes, es converteix en la capital europea del termalisme.

Les actuacions que s’han fet en aquest safareig han estat diverses i han tingut un cost d’aproximadament 12.000 €. D’una banda, s’ha fet l’arranjament de tot el paviment de l’entorn del safareig, reparant les esquerdes i els espais més malmesos, i recuperant la inclinació del terra per evitar acumulacions d’aigua. D’altra banda, s’ha reparat part del sostre que estava malmès. En concret, s’han retirat i substituït les plaques de la coberta de fusta que hi havia malmeses. Finalment, s’han repintat les parets de tot l’espai. Paral·lelament, s’ha aprofitat per instal·lar un punt d’accés a la fibra òptica.

El Safareig de la Portalera és l’espai en el qual es durà a terme el “Cafè d’Europa”, una trobada dels municipis membres de l’entitat durant el qual s’aborden i es tracten diversos temes relacionats amb le termalisme. En aquesta ocasió, el tema principal és el de les possibilitats de desenvolupament que el termalisme i l’aigua termal ofereix als municipis més petits, lluny de les grans ciutats.

Darrera actualització: 11.05.2022 | 09:22