Els joves protagonitzen la Taula de Cooperació, Solidaritat, Pau i Drets Humans celebrada aquest octubre

Dimecres, 25 d'octubre de 2017 a les 12:00

Representants dels 11 joves calderins que enguany han fet estades solidàries han compartit la seva experiència a Guatemala, Mèxic i Senegal amb la Taula de Cooperació, Solidaritat i Drets Humans

La Taula celebrada ahir dimarts 24 d’octubre va rebre la visita de representants dels 11 calderins que enguany han estat beneficiaris dels  ajuts a joves cooperants i que van posar en comú les experiències viscudes a Senegal, Baixa Califòrnia (Mèxic) i Guatemala.

 Les estades solidàries que han comptat amb la col·laboració de l’Ajuntament en la convocatòria 2017 dels ajuts han estat relacionades en l’atenció a infants i joves. A Mèxic i Senegal els joves han participat en un projecte d’activitats de lleure promogut per la Fundació Escola Solidària de l’Escola Pia; i a Guatemala la cooperació es va centrar en un projecte de suport a les aules de música a la Comunitat de La Primavera de Ixcán (projecte USTEC).

L’interès mostrat pels cooperants en l’atenció a la infància i la joventut va propiciar que es posés sobre la taula informació sobre el projecte Mentoria, que lideren Caldes Solidària i Ajuntament i que pretén facilitar l’acollida de menors nouvinguts (www.caldesdemontbui.cat/mentoria).

Cooperació municipal al desenvolupament l’any 2017

El regidor de Cooperació, Isidre Pineda, va traslladar la sessió la distribució dels recursos econòmics de l’Ajuntament per a la convocatòria 2017 de projectes de cooperació al desenvolupament, i que serà la següent:

Projectes presentats a la convocatòria 2017

Import concedit

Entitat 

Aïn Sebaâ. Acompanyament de mares solteres i llurs infants, i inserció sociolaboral

8.000,00 €

Caldes

Solidària

Stem up!

2.000,00 €

Caldes

Solidària

Projecte Karang educació 2016: Suport a la formació i a la inserció laboral de joves en medi rural

17.000,00 €

Caldes

Solidària

Reconstrucció de Bhimphedi. Fase 2

19.000,00 €

Caldes

Solidària

Projecte JA’AB d’edició col·lectiva i foment de l’escriptura i escriptura a l’àrea maia

4.000,00 €

Ateneu Centre Democràtic

Total de la convocatòria 2017

50.000,00 €

 

Finalment, Pineda va explicar el projecte Ciutats Defensores dels Drets Humans, promogut pel FCCD i altres ajuntaments amb l’objectiu de convidar activistes de diversos àmbits dels drets humans per sensibilitzar i realitzar tallers als centres de secundària. Aquestes accions estan previstes per al mes d’abril de 2018.

 

Darrera actualització: 25.10.2017 | 12:04

Imatges

Taula de cooperació, solidaritat, pau i drets humans