Els Horts Domèstics disposen d’una nova tanca perimetral per protegir els cultius de l’entrada de senglars i altres animals

Divendres, 13 de gener de 2023 a les 00:00

L’Ajuntament instal·la una tanca perimetral als Horts Domèstics municipals ubicats a la Torre Marimon per protegir els cultius de l’entrada de senglars i dóna resposta així a una petició dels usuaris d’aquest espai

Els Horts Domèstics municipals, situats a la Torre Marimón, estrenen tanca perimetral. L’estructura, d’uns 450 metres lineals, segueix el perímetre de les parcel·les existents i té com a objectiu evitar l’entrada de senglars i altres animals salvatges que podien malmetre els cultius. L’obra, és fa a petició de l’Associació d’hortolans dels Horts domèstics de Caldes de Montbui.

L'alcalde, Isidre Pineda, ha visitat els Horts Domèstics municipals.

La regidora d'Agricultura, Ramaderia i Horts Domèstics, Núria Carné, explica les intervencions que s'han fet als Horts Domèstics.

Antonio Rodríguez i Pedro Sória, membres de l'Associació d'Hortolans, celebren la instal·lació de la nova tanca perimetral.

El tancat, de fusta tractada autoclau, està reforçat amb malla nuada per evitar l’accés dels senglars i de conills. Consta de dues portes, també de fusta tipus texana, d’accés als dos camins entre parcel·les que permeten l’accés i l’entrada dels serveis de manteniment dels propis horts. El cost del tancat és de 8.305,33 euros IVA inclòs.

Amb aquesta actuació, es preveu que finalitzin els problemes que fins ara provocaven especialment els senglars que, com en altres indrets, cada vegada estan més propers als nuclis urbans. Fins ara, l’Ajuntament havia dut a terme altres actuacions per evitar l’entrada dels senglars a les parcel·les. Des de l’ús de pinso tractat fins a posar per tot el perímetre dels horts un líquid elaborat a partir d’orins de llop. Qualsevol d’aquestes mesures però, requeria d’un manteniment constant, i per això s’ha optat per dur a terme la instal·lació d’aquesta tanca com a solució definitiva.

S’instal·la definitivament un hotel d’insectes

Aprofitant l’actuació, l’Ajuntament ha acabat d’adequar i d’instal·lar l’hotel d’insectes que es va construir en el marc de la II jornada d’horticultura, celebrada el 29 de maig de 2022. Aquest hotel serveix per atraure diversos tipus d’insectes que són beneficiosos contra les plagues o les malalties que afecten els cultius, i alhora, poden facilitar la pol·linització.

L’hotel d’insectes està fabricat amb materials naturals i diversos, de textures i formes diferents, per atraure diferents espècies d’insectes que aprofiten per fer el seu niu i creixen en aquest espai. Entre d’altres, tisoretes, vespes, aranyes, marietes, xilòfags o crisòpids, cada un d’ells amb una funció concreta que ajuda a preservar l’equilibri de l’ecosistema, el control biològic de les plagues i afavoreix la pol·linització.

La III Jornada d’Horticultura s’avança a l’abril

La 3a edició de la Jornada d’Horticultura està prevista pel mes d’abril. En aquesta ocasió, s’organitzarà la plantació de planters d'espècies locals recuperades, en col·laboració amb el banc de llavors.

Aquestes jornades tenen com a objectiu donar a conèixer els Horts Domèstics municipals i fomentar la horticultura entre la ciutadania.

En l’actualitat, els horts domèstics consten d’una seixantena de parcel·les. En concret, 49 de 150 m2 i de 13 de 75 m2.

Darrera actualització: 13.01.2023 | 13:36