Els centres escolars calderins superen amb nota un trimestre marcat per la covid-19

Dimarts, 29 de desembre de 2020 a les 00:00

De setembre a desembre de 2020, s’han confirmat 60 casos positius de covid-19 als centres educatius calderins. L’eficient gestió de cada cas ha permès a les escoles mantenir les portes obertes durant tot el trimestre

El recompte final de afectació als centres escolars de la covid-19 mostra un còmput de 57 casos confirmats que han provocat l’activació del protocol establert i el confinament d’un total de 37 grups.

El confinament immediat i la realització de proves PCR ha permès frenar de manera eficaç el contagi dins de les aules, de manera que només s’han confirmat 3 casos de contagi en tot el trimestre un cop fetes les proves en l’entorn escolar de la persona afectada per la malaltia.

Escoles bressol, escoles de primària i instituts tanquen el primer trimestre demostrant la gran capacitat de resposta que professionals i alumnat han tingut davant la crisi sanitària i esvaint els temors amb els quals va començar el curs 2020/2021.

La valoració final mostra que, malgrat la detecció de casos, la gestió de la seguretat dins les aules i la resposta ràpida en cas d’aparèixer un positiu ha permès mantenir les escoles obertes i garantir a l’alumnat el màxim de normalitat escolar, tot i les circumstàncies.

 

Primer trimestre i covid-19 en xifres

De setembre a desembre de 2020, dins els centres escolars s’ha confirmat 57 casos que han motivat l’activació del protocol per a la contenció de la pandèmia dins les aules: 47 alumnes, 9 docents i 1 personal extern.

Els 57 casos han comportat el seguiment i el confinament de 37 grups i 784 persones (746 alumnes, 34 docents i 4 persones externes). Durant les PCR fetes a totes elles, s’han detectat 3 confirmacions de contagi.

Aquest és el recompte global respecte la incidència del virus a tots els centres educatius calderins: les escoles bressol, les escoles de primària, els instituts, l’escola de música i l’escola d’adults.

 

Darrera actualització: 29.12.2020 | 17:05