Els centres educatius de Caldes se sumen al procés de cribratges massius

Dimecres, 13 de gener de 2021 a les 16:35

318 professionals dels centres educatius de Caldes participen en el cribratge de control de la Covid-19 a través d’autopresa de mostres

Coincidint amb l’inici del segon trimestre del curs escolar, entre ahir dimarts i avui dimecres els departaments d’Educació i de Salut de la Generalitat han dut a terme cribratges als professionals dels centres educatius calderins.

Aquesta actuació forma part d’una estratègia de control i seguiment de la pandèmia de la Covid-19, i té per objectiu seguir treballant per tal que els centres educatius siguin espais segurs, com ho han estat durant el primer trimestre del curs 2020-2021. Els cribratges s’aniran portant a terme a tots els centres educatius de Catalunya durant les properes tres setmanes.

L’inici de les proves va tenir lloc ahir dimarts a l’Escola Bressol Municipal Gegant del Pi, a Peixets Escola Bressol, a l’Escola El Calderí, a l’Escola El Farell, a l’Escola Montbui, a l’Institut Manolo Hugué i a l’Escola Pia.

Per finalitzar, avui s’han portat a terme a l’Escola Bressol Municipal La Lluna, a l’Institut Pic del Vent i a l’Escola d’Adults Municipal El Roure Gros.

Les proves han estat totalment voluntàries i s’han fet mitjançant el test de PCR. La mostra s’ha recollit per frotis nasal a través de l’autopresa.

Per dur a terme el cribratge, el Departament de Salut ha facilitat als centres el material necessari per a la presa de mostres (escovilló, un tub, gel hidroalcohòlic, etiquetes identificatives, capsa de recollida i una bossa transparent) i les peticions de la prova individualitzades per a cada professional. Cada persona ha pres la seva mostra i l’ha deixat en el recipient habilitat a aquest efecte. Des de Salut s’han recollit les mostres i s’han portat al laboratori de referència perquè siguin analitzades.

A Caldes han participat al cribratge 318 professionals entre personal docent, personal d’administració i servei (PAS), personal d’atenció educativa (PAE), monitors de menjador, servei de neteja i alumnes de pràctiques, dels quals 39 pertanyen al servei d’escoles bressol municipals i 5 a l’Escola d’Adults Municipal El Roure Gros.

Cal destacar que per errades administratives amb el cens de professionals, no totes les persones que inicialment van manifestar la seva voluntat de participar en aquest cribratge han pogut fer-se la prova.

Els resultats es comunicaran personalment a tots els professionals que han participat en el procés. Els resultats negatius es comunicaran per SMS i els resultats positius per SMS i mitjançant una trucada telefònica per explicar com actuar. En cas que es detectés alguna persona amb un resultat positiu haurien d’iniciar el pertinent període d’aïllament de 10 dies, i es valorarà individualment si cal fer confinament d’algun dels grups de convivència estable.

 

Darrera actualització: 13.01.2021 | 17:17