Els alumnes de 5è de l’escola El Calderí entreguen més de 200 euros a la protectora d’animals i a l’associació contra el càncer

Divendres, 3 de juny de 2022 a les 00:00

Els estudiants de l’escola El Calderí que han participat en el programa de foment de la cultura emprenedora reparteixen els diners recollits amb la seva cooperativa a dues entitats calderines

Els alumnes de cinquè de primària de l’escola El Calderí han entregat aquest dijous a la tarda els més de 200 euros que han recaptat a través de la cooperativa escolar creada durant aquest curs en el marc del programa CuEmE. En concret, han repartit 130 euros a Caldes Animal i 76,58 euros a l’Associació Contra el Càncer. Una part dels diners els han aconseguit gràcies a la venda de diferents productes creats a través de la cooperativa escolar que han constituït durant el curs en el qual han participat aquests estudiants. L’altra part dels diners s’han recollit a través d’un pot solidari.

La decisió de posar un pot solidari neix de la dificultat que van tenir els estudiants per triar nomes una ONG per donar els diners recollits. La classe va escollir donar els beneficis de la cooperativa a l’entitat Caldes Animal. Però també hi va haver molts alumnes que volien col·laborar amb l’Associació Contra el Càncer i es va decidir fer un pot solidari per contribuir també amb aquesta entitat.

L’acte de cloenda del programa CuEmE s’ha dut a terme aquest dijous a l’escola El Calderí i hi ha assistit el regidor d’Educació, Josep Busquets, representants de les dues entitats escollides pels alumnes per rebre els diners, familiars i altres alumnes de l’escola. Durant l’acte, els estudiants han explicat què ha suposat per ells participar en aquesta iniciativa, i quines han estat les dificultats i les experiències que han tingut durant el curs.

Els primers estudiants de Caldes de Montbui que han participat en aquesta iniciativa han estat els de cinquè d’educació primària de l’Escola El Calderí. Durant el curs han hagut de dissenyar, crear i gestionar una cooperativa escolar. A través d’aquesta cooperativa han elaborat diversos productes que han comercialitzat en una parada instal·lada al mercat setmanal. Els alumnes han hagut de dur a terme tots els passos necessaris per tal de crear i fer funcionar una cooperativa. Per al procés de creació i gestió de la cooperativa, l’escola i l’Ajuntament han treballat de manera coordinada i conjunta per facilitar el desplegament de les diferents fases del programa durant tot el curs.

El programa “Cultura Emprenedora a l’Escola” (CuEmE), impulsat per la Diputació de Barcelona, té com a objectiu el foment de la cultura emprenedora i el desenvolupament de les competències bàsiques en aquest àmbit entre els alumnes del cicle superior d’educació primària.

Darrera actualització: 03.06.2022 | 13:58