Els alcaldes dels municipis de referència de l’Hospital de Mollet fan un clam unànime a la prudència durant aquestes festes

Divendres, 11 de desembre de 2020 a les 19:00

De forma unànime, els alcaldes dels 11 municipis de referència de l’Hospital de Mollet fan una crida conjunt a la prudència i a la responsabilitat ciutadana amb especial èmfasi en aquestes festes que s’aproximen.

El model de predicció del Departament de Salut preveu un increment dels ingressos per Nadal i la tercera onada al gener

Font: Fundació Sanitària Mollet 

El Consell d’Alcaldes de la Fundació Sanitària Mollet es va reunir ahir per fer un seguiment de la situació de la Covid19 en tot el territori i concretament en el centre de salut molletà. De forma unànime, els alcaldes dels 11 municipis de referència de l’Hospital de Mollet van coincidir en fer una crida conjunt a la prudència i a la responsabilitat ciutadana amb especial èmfasi en aquestes festes que s’aproximen.

Una tendència a la baixa

Les xifres territorials en el Baix Vallès en relació a la Covid19 han anat en clara davallada l’últim mes, coincidint amb l’aplicació de les mesures preventives del Departament de Salut. A dia d’avui, el risc de rebrot es situa en 137 punts i s’acosta clarament als 100 punts que separen el risc elevat del moderat, unes xifres que no veiem des del passat mes de juliol. Així mateix, la Rt és del 0,61 i permet una davallada continuada del nombre de contagis comunitaris.

També l’Hospital de Mollet ha viscut la materialització d’aquesta tendència a la baixa, amb 18 persones ingressades amb Covid19 en comparació amb els 60 ingressos existents en les mateixes dates el mes anterior.

Un crit d’alerta

Malgrat la positivitat d’aquestes dades, el model preventiu del Departament de Salut preveu un nou augment dels ingressos de cara al Nadal i una tercera onada el proper gener. És per aquest motiu que els alcaldes dels municipis de referència de l’Hospital de Mollet han volgut fer èmfasi conjunt en la importància de fer una crida conjunta a la responsabilitat ciutadana i a l’aplicació rigorosa de les mesures de prevenció del  Departament de Salut pel benestar i seguretat de totes i tots els seus ciutadans.

Altres temes rellevants

Durant la reunió s’ha posat en valor la creació de la Taula Social del Territori, un fòrum pensat per compartir conjuntament les necessitats socials de la zona de referència i les actuacions realitzades per part de l’Obra Social El Roure durant aquesta any, concretament el menjador social i els pisos de cohabitatge per a persones amb problemes de salut mental.

Així mateix, es va recordar que l’FSM segueix pendent del finançament pressupostari definitiu que es va preveure amb el Catsalut per enguany i el 2021, i que d’acord amb el Pla de Contingència Covid de la institució els parts retornaran a la maternitat de l’Hospital de Mollet quan la situació epidemiològica ho aconselli.

Sobre el Consell d’Alcaldes de la Fundació Sanitària Mollet

El Consell d’Alcaldes de la Fundació Sanitària Mollet és un òrgan consultiu que es reuneix periòdicament i de forma rotativa pels diferents municipis de l’àrea d’influència de l’FSM. El seu objectiu és presentar de forma transparent i conjunta als alcaldes de cada municipi les principals dades d’activitat i projectes estratègics de l’FSM, a la vegada que obre un espai de diàleg per exposar les necessitats de cada municipi i plantejar conjuntament l’estratègia i prioritats futures.

Sobre la Fundació Sanitària Mollet

La Fundació Sanitària Mollet és una entitat sense ànim de lucre formada per l’Hospital de Mollet, l’Hospital Sociosanitari de Mollet, el Centre de Salut Mental Jaume Vilaseca i Pujades, el Centre d’Atenció i Seguiment de Drogodependències de Mollet i les residències de Santa Rosa, la Vinyota i Pedra Serrada. La Fundació Sanitària Mollet dona servei actualment a 165.000 habitants dividits en 11 municipis situats entre el Vallès Oriental i el Vallès Occidental.

Darrera actualització: 11.12.2020 | 19:47